Πτωτικά η Wall ελέω γεωπολιτικών φόβων (update)

Οι γεωπολιτικές ανησυχίες, ύστερα από την επίθεση κατά Αμερικανών στο Κουβέιτ, επισκιάζουν τα υψηλότερα των αναμενομένων αποτελέσματα από τις εταιρίες 3Μ, Johnson & Jonhson και Ford, δημιουργώντας πιέσεις στους δείκτες.

Η επίθεση κατά των Αμερικάνων στο Κουβέιτ επανέφερε στο προσκήνιο το ζήτημα της γεωπολιτικής αστάθειας, επισκιάζοντας τα ευχάριστα νέα από τα αποτελέσματα εταιριών στις ΗΠΑ, δημιουργώντας παράλληλα πιέσεις στη Wall Street.

Εξάλλου, αύξηση κατά 30% σημείωσε στην κερδοφορία της η Johnson & Johnson για το δ΄ τρίμηνο του 2002, ενώ η ικανοποίησε τους αναλυτές με τα αποτελέσματά της, ανακοινώνοντας αύξηση κατά 34% στα καθαρά της κέρδη για την ίδια περίοδο.

Αύξηση 5% σημείωσε ο δείκτης νέων κατοικιών στις ΗΠΑ, για το μήνα Δεκέμβριο, διαμορφούμενος στα 1,835 εκατ. κατοικίες, ενώ την ικανοποίησή τους εξέφρασαν αναλυτές της αγοράς.

Εξάλλου, η UBS αναβάθμισε τη μετοχή της General Motors σε Buy από Neutral, ενώ έθεσε νέα τιμή στόχο τα 50 δολάρια, από 40 που ήταν παλαιότερα, ύστερα από τον τετραπλασιασμό των καθαρών κερδών της.

Παράλληλα η Credit Suisse First Boston, αναθεώρησε προς τα πάνω τις προβλέψεις της τόσο για την πορεία των πετρελαϊκών τιμών το 2003, όσο και για μια σειρά από εταιρίες μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται η Occidental, η Ocean Energy αλλά και η Stone Energy.

Στις 8.518 μονάδες κινείται ο δείκτης Dow, σημειώνοντας απώλειες 0,79% ενώ στις 1.369 μονάδες βρίσκεται ο Nasdaq (-0,48%).

Eξάλλου, απώλειες υψους 0,77% καταγράφει ο δείκτης S&P 500, στις 894 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v