Κατά 37% υποχώρησαν τα κέρδη της Citigroup

Το υψηλό κόστος της διευθέτησης των κατηγοριών σχετικά με παραπλάνηση των επενδυτών αλλά και οι επισφάλειες, οδήγησαν σε πτώση τα κέρδη του τετάρτου τριμήνου της Citigroup, του μεγαλύτερου χρηματοοικονομικού οργανισμού παγκοσμίως.

Κατά 37% υποχώρησαν τα κέρδη της Citigroup
Πτώση κατέγραψαν τα κέρδη της Citigroup, της μεγαλύτερης εταιρίας χρηματοοικονομικών υπηρεσιών παγκοσμίως, στο τέταρτο τρίμηνο, κυρίως εξαιτίας των επισφαλειών αλλά και της διευθέτησης των κατηγοριών σχετικά με παραπλάνηση των επενδυτών.

Τα καθαρά κέρδη της Citigroup υποχώρησαν κατά 37% στα 2,43 δισ. δολάρια ή 47 σεντς ανά μετοχή, σε σχέση με το ποσό των 3,88 δισ. δολαρίων της αντίστοιχης περιόδου του προηγουμένου έτους.

Χαρακτηριστικό είναι πως οι έκτακτες χρεώσεις που ανέλαβε η εταιρία προκειμένου να καλύψει τις επισφάλειες αλλά και τη διευθέτηση με τις αρχές, περιέκοψαν τα κέρδη κατά 1,5 δισ. δολάρια. Ωστόσο, τα κέρδη της Citigroup ήταν υψηλότερα από τις εκτιμήσεις της Thomson First Call, που έκανε λόγο για 46 σεντς ανά μετοχή.

Όσον αφορά στα κέρδη του έτους, η Citigroup ανακοίνωσε ότι ανήλθαν στο ποσό ρεκόρ των 15,28 δισ. δολαρίων, παρουσιάζοντας άνοδο κατά 8% σε σχέση με το 2001, ενώ και τα κέρδη ανά μετοχή διαμορφώθηκαν στα 2,94 δολάρια, με άνοδο 8%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v