Πιέσεις στο Dow από τη Mc Donald’s (update)

Σε αρνητικό έδαφος πέρασε ο δείκτης Dow, αφού τα αποτελέσματα των Caterpillar, AT&T, αλλά κυρίως της Mc Donald’s άφησαν πικρή γεύση στους επενδυτές. Σε θετικό πρόσημο ο S&P και ο Nasdaq, ενώ αύξηση κατά 0,1% σημείωσε ο δείκτης των δεικτών Δεκεμβρίου.

Σε αρνητικό έδαφος πέρασε ο δείκτης Dow, αφού τα αποτελέσματα των Caterpillar, AT&T, αλλά κυρίως της Mc Donald’s άφησαν πικρή γεύση στους επενδυτές.

Πιο συγκεκριμένα η Mc Donald’s ανακοίνωσε τις πρώτες ζημιές στην ιστορία της για το δ΄ τρίμηνο του 2002, ενώ οι αναλυτές εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους για τα αποτελέσματα της εταιρίας.

Χαμηλότερα των εκτιμήσεων, αλλά και των περσινών της επιδόσεων ήταν τα αποτελέσματα της AT&T, ενώ η ανακοίνωσή της στην οποία υιοθετεί απαισιόδοξη στάση για το μέλλον πιέζει τις μετοχές της.

Εξάλλου, η Texas Instruments, ανέφερε κέρδη που, εξαιρουμένης μιας έκτακτης απαξίωσης επενδύσεων, ξεπέρασε τις προσδοκίες των αναλυτών, ενώ και τα έσοδα της εταιρίας ήταν ικανοποιητικά.

Η Qualcomm, η κατασκευάστρια ασύρματου εξοπλισμού ανακοίνωσε ότι η αυξημένη ζήτηση από Κίνα και Ιαπωνία τόνωσε τα κέρδη της.

Στο μεταξύ τα υψηλότερα των εκτιμήσεων αποτελέσματα δ΄ τριμήνου της Nokia ωθούν υψηλότερα το ADR της, αν και η εταιρία εμφανίστηκε επιφυλακτική για το μέλλον.

Κέρδη σημειώνει η Lucent, ύστερα από την αναβάθμιση της εταιρίας από την Merrill Lunch, ενώ θετικά κινούνται και οι τίτλοι της Lexmark (εταιρία software), αφού κατέγραψε υψηλότερα των εκτιμήσεων αποτελέσματα.

Στο μακροοικονομικό επίπεδο, μειωμένος σε σχέση με τις προβλέψεις των αναλυτών ανακοινώθηκε ο αριθμός των αιτήσεων για επίδομα εργασίας, αν και σημείωσε άνοδο σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, διαμορφούμενος στα 381.000 άτομα, έναντι 360.000.

Εξάλλου, αύξηση κατά 0,1% σημείωσε ο δείκτης των δεικτών στις ΗΠΑ, για το μήνα Δεκέμβριο, ενώ οι αναλυτές εκτιμούσαν πως δεν θα μεταβληθεί.

Στις 8.303 μονάδες κινείται ο δείκτης Dow (-0,18%), ενώ στις 1.372 μονάδες κινείται ο Nasdaq (0,97%).

Eξάλλου, κέρδη ύψους 0,34% σημειώνει ο S&P, διαμορφούμενος στις 881 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v