Θολό το τοπίο από την έκθεση Μπλιξ στη Wall

Με σημαντικές απώλειες συνεχίζει τη συνεδρίαση η αμερικανική αγορά, ύστερα από την έκθεση Μπλιξ που κάνει λόγο για την μη πλήρη συνεργασία του Ιράκ όσον αφορά στους όρους των Ηνωμένων Εθνών, με τους επενδυτές πλέον να θεωρούν κάτι παραπάνω από πιθανή την στρατιωτική επέμβαση στο Ιράκ. Ισχυρότατες πιέσεις στις ευρωαγορές.

Χωρίς σημαντικές μεταβολές συνεχίζεται η συνεδρίαση στη Wall Street ύστερα από την ανακοίνωση της έκθεσης Μπλιξ, ο οποίος έκανε λόγο για μη πλήρη συνεργασία του Ιράκ.

Μάλιστα, αρκετοί αναλυτές εκφράζουν σοβαρές ανησυχίες ότι με τον Dow Jones να βρίσκεται ήδη στο χαμηλότερο επίπεδο από τον περασμένο Οκτώβριο, η αγορά θα μπορούσε να υποχωρήσει ακόμη και στο επίπεδο που είχε βρεθεί την περασμένη άνοιξη.

Σύμφωνα με τις αρχικές εκτιμήσεις, οι επιθεωρητές δεν αναμένεται να αποκαλύψουν κάποια ”βόμβα” όσον αφορά στα στοιχεία ύπαρξης όπλων μαζικής καταστροφής στο Ιράκ. Ωστόσο, ο επικεφαλής των επιθεωρητών, Χανς Μπλιξ, αναμένεται να επισημάνει ότι το Ιράκ δεν συνεργάστηκε πλήρως.

Οι ανησυχίες μάλιστα πως οι ΗΠΑ ετοιμάζονται για πόλεμο στο Ιράκ χωρίς την υποστήριξη των Ηνωμένων Εθνών, ήταν ο κύριος λόγος για την αρνητική πορεία της αγοράς την προηγούμενη εβδομάδα.

Ωστόσο, εκτός των πολεμικών ανησυχιών, η αγορά περιμένει με ενδιαφέρον και τα εταιρικά αποτελέσματα. Από αυτά ξεχωρίζουν κατά κύριο λόγο τα αποτελέσματα της American Express, η οποία αναμένεται να καταγράψει κέρδη ύψους 51 σεντς ανά μετοχή, έναντι των 24 σεντς πέρυσι.

Ο δείκτης Dow Jones κινείται στις 8029,71 μονάδες με απώλειες 1,26% ενώ ακολουθεί και ο S&P με πτώση 1,17% στις 851,36 μονάδες. Ο Nasdaq υποχωρεί κατά 0,79% στις 1332,48 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v