Σενάρια πολέμου πιέζουν Wall - Dax

Η απειλή του ολοένα και πιο πιθανού πολέμου των ΗΠΑ με το Ιράκ δημιουργεί έντονα αρνητικό κλίμα στη Wall Street, και κατ’ επέκταση στην Φρανκφούρτη, ενώ, όπως σχολιάζουν οι αναλυτές, οι ”επενδυτές ξέχασαν ότι πρόκειται για περίοδο ανακοίνωσης εταιρικών αποτελεσμάτων”.

Με ιδιαίτερα υψηλές απώλειες συνεχίζει τη συνεδρίαση η αμερικανική αγορά, καθώς η απειλή του πολέμου έχει κυριεύσει πλέον τη Wall Street, με τους επενδυτές μάλιστα να πουλούν μαζικά πριν από το Σαββατοκύριακο.

Οι ανησυχίες και η επιφυλακτικότητα εν όψει μιας εβδομάδας ιδιαίτερα κρίσιμης όσον αφορά σε οικονομικές και πολιτικές εξελίξεις, οδήγησαν τους επενδυτές να ”ξεφορτωθούν” όσο το δυνατό περισσότερο κομμάτια του χαρτοφυλακίου τους πριν από την έλευση της εβδομάδας.

Ωστόσο, τα καλά νέα δεν έχουν εκλείψει εντελώς, με την Amazon να καταγράφει κέρδη υψηλότερα του 5%, ύστερα από την ανακοίνωση θετικών αποτελεσμάτων τριμήνου, μόλις για δεύτερη φορά στην ιστορία της.

Αντίστοιχα, κατά 12% εκτινάχθηκε η μετοχή της Starbucks, καθώς ανακοίνωσε αποτελέσματα τριμήνου καλύτερα των εκτιμήσεων, αναθεωρώντας θετικά και τις εκτιμήσεις για το 2003.

Αντίθετα, τα... πάνω κάτω έφεραν οι μετοχές του αμυντικού κλάδου, καθώς η Lockheed Martin που ανακοίνωσε αύξηση κερδών στη διάρκεια του τριμήνου καταγράφει απώλειες 1,5%, ενώ η Raytheon, τα αποτελέσματα της οποίας ήταν απογοητευτικά, κερδίζει περί το 3%.

Ο δείκτης Dow Jones καταγράφει απώλειες ύψους 1,70% στις 8228,30 μονάδες, με τον S&P να ακολουθεί στις 871,45 μονάδες με πτώση 1,80%. Ο δείκτης Nasdaq υποχωρεί περί το 2,23% στις 1357,47 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v