Επιφυλακτική η Wall από νέες ανησυχίες για Ιράκ

Νευρικό είναι το κλίμα στην αμερικανική αγορά παρά τις θετικές εταιρικές ειδήσεις που ανακοινώθηκαν από Amazon, Starbucks και Amgen, καθώς οι επενδυτές, λόγω της αναβίωσης των φόβων για το Ιράκ, διστάζουν να δώσουν συνέχεια στη χθεσινή άνοδο.

Νευρικό είναι το κλίμα στην αμερικανική αγορά παρά τις θετικές εταιρικές ειδήσεις που ανακοινώθηκαν τόσο ύστερα από το χθεσινό κλείσιμο όσο και λίγο πριν από την έναρξη της συνεδρίασης.

Αναλυτές σχολιάζουν ότι εάν δεν υπήρχαν οι γεωπολιτικές αυτές ανησυχίες, οι μετοχές θα πήγαιναν πολύ υψηλότερα στη σημερινή συνεδρίαση, ήδη από την έναρξή της.

Ωστόσο η αγορά μπορεί στη διάρκεια των συναλλαγών να βρει ”αφορμή” για θετική αντιστροφή του κλίματος, ύστερα από τα αισιόδοξα αποτελέσματα των Amazon και Starbucks.

Συγκεκριμένα, η Amazon ανακοίνωσε ότι τα λειτουργικά κέρδη του τετάρτου τριμήνου ανήλθαν στα 19 σεντς ανά μετοχή, ποσοστό που υπερβαίνει κατά 5 σεντς τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Αντίστοιχα, τα κέρδη της Starbucks κατόρθωσαν να πετύχουν τις εκτιμήσεις των αναλυτών για το πρώτο τρίμηνο χρήσης, ενώ η εταιρία αναθεώρησε προς τα πάνω και τις προβλέψεις της για το 2003.

Κέρδη αντίστοιχα των εκτιμήσεων της αγοράς κατέγραψε και η Amgen, ενώ αντίθετα η JDS Uniphase, κάποτε η μεγαλύτερη εταιρία οπτικών ινών, κατέγραψε ζημίες υψηλότερες από ό,τι αναμενόταν.

Ο δείκτης Dow Jones κυμαίνεται στις 8320,92 μονάδες με απώλειες 0,58%, ενώ ακολουθεί και ο S&P στις 881,41 μονάδες με πτώση 0,67%. Ο Nasdaq σημειώνει απώλειες 0,92% στις 1375,51 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v