Νταβός: Αγκάθι Ιράκ και πετρέλαιο για το 2003

Oι προοπτικές της παγκόσμιας οικονομίας για το 2003 εξαρτώνται από τη διάρκεια, το χρόνο και το αποτέλεσμα του πολέμου εναντίον του Ιράκ. Αυτό αποτελεί ένα από τα κυριότερα συμπεράσματα του Παγκόσμιου οικονομικού forum, που διεξάγεται στο Νταβός της Ελβετίας, ενώ η πιθανή αύξηση στις πετρελαικές τιμές αναγνωρίζεται ως το μεγαλύτερο ”αγκάθι” για την παγκόσμια οικονομία.

Νταβός: Αγκάθι Ιράκ και πετρέλαιο για το 2003
προοπτικές της παγκόσμιας οικονομίας για το 2003 εξαρτώνται από τη διάρκεια, το χρόνο και το αποτέλεσμα του πολέμου εναντίον του Ιράκ. Αυτό αποτελεί ένα από τα κυριότερα συμπεράσματα του Παγκόσμιου οικονομικού forum, στο Νταβός της Ελβετίας.

”Τα τύμπανα του πολέμου, ηχούν ολοένα και δυνατότερα” επισημαίνουν κορυφαίοι οικονομολόγοι, ορισμένοι εκ των οποίων τονίζουν πως ”οι αγορές δεν ενδιαφέρονται για τα αποτελέσματα δ΄ τριμήνου (2002) των εταιριών, αλλά για το αν θα λειτουργούν και στο β΄ τρίμηνο του 2003”.

Ειδικότερα το θέμα της τιμής του μαύρου χρυσού φαίνεται να αποτελεί το μεγαλύτερο αγκάθι για την παγκόσμια οικονομία, αφού τις ισχυρές αυξήσεις στις πετρελαικές τιμές ακολουθεί, πολλές φορές, παγκόσμια ύφεση, όπως επισημαίνεται σχετικώς.

Στο μεταξύ η τρέχουσα εβδομάδα χαρακτηρίζεται ως ιδιαιτέρως κρίσιμη, αφού σήμερα (10.30 a.m – ώρα Νέας Υόρκης) ο επικεφαλής των επιθεωρητών Χ. Μπλιξ θα παραδώσει την έκθεση με τα αποτελέσματα των ερευνών στο Ιράκ, από τους επιθεωρητές των Ηνωμένων Εθνών, ενώ αύριο ο πρόεδρος Μπους θα απευθύνει την καθιερωμένη ομιλία του State of the Union.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v