Εκτιμήσεις για τα κέρδη των πετρελαϊκών εταιριών

Υψηλότερα κατά 51% αναμένεται να διαμορφωθούν τα κέρδη δ΄ τριμήνου των πετρελαικών εταιριών, σύμφωνα με την Α.G. Edward’s, κυρίως ως αποτέλεσμα της ανόδου στις τιμές του μαύρου χρυσού, αλλά και της μείωσης στα κόστη από τις συγχωνεύσεις των εταιριών.

Εκτιμήσεις για τα κέρδη των πετρελαϊκών εταιριών
Υψηλότερα κατά 51% αναμένεται να διαμορφωθούν τα κέρδη δ΄ τριμήνου των πετρελαϊκών εταιριών, σύμφωνα με την Α.G. Edward’s, κυρίως ως αποτέλεσμα της ανόδου στις τιμές του μαύρου χρυσού, αλλά και της μείωσης στα κόστη από τις συγχωνεύσεις των εταιριών.

Αν και η απεργία στη Βενεζουέλα έχει πλήξει και θα συνεχίσει να πλήττει την κερδοφορία τους, η άνοδος των πετρελαϊκών τιμών, αντισταθμίζει και με το παραπάνω τις απώλειες, επισημαίνουν αναλυτές της αγοράς.

Η TotalFina Elf επί παραδείγματι, χάνει περίπου 1,4 εκατ. δολάρια την ημέρα από την απεργία στη Βενεζουέλα, ενώ η Conoco Phillips περίπου 1 εκατ. δολάρια.

Με την ταυτόχρονη αύξηση της παραγωγής και την ενίσχυση της τιμής του πετρελαίου κατά 1 μόλις δολάριο, οι ζημίες της Total Fina Εlf αντισταθμίζονται, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v