Ποιους κλάδους ”ψηφίζει” η CSFB

Τις εκτιμήσεις για την πορεία συγκεκριμένων κλάδων παραθέτει, μεταξύ άλλων, η Credit Suisse First Boston σε σχετική έκθεσή της (24/01), προβλέποντας overweight πορεία για τις τράπεζες, τις ασφάλειες και τις φαρμακευτικές εταιρίες.

Ποιους κλάδους ”ψηφίζει” η CSFB
Τις προβλέψεις για την πορεία συγκεκριμένων κλάδων παραθέτει, μεταξύ άλλων, η Credit Suisse First Boston σε σχετική έκθεσή της (24/01).

Η εταιρία προβλέπει, μεταξύ άλλων, πως θα επιδείξουν overweight συμπεριφορά (απόδοση καλύτερη της αγοράς) οι κλάδοι των τραπεζών, των ασφαλιστικών, αλλά και των φαρμακευτικών εταιριών. Αναφορικά με τον πρώτο κλάδο εκτιμάται πως τα χαμηλά επιτόκια και οι χαμηλές αποτιμήσεις θα τις ευνοήσουν, ενώ οι ασφαλιστικές χαρακτηρίζονται ως ”φθηνές”.

Απόδοση ανώτερη της αγοράς προβλέπει και για τον κλάδο των αυτοκινητοβιομηχανιών, θεωρώντας ότι παρουσιάζουν θετική δυναμική στην κερδοφορία τους.

Στον αντίποδα, underweight πρόβλεψη (απόδοση κατώτερη της αγοράς) πραγματοποιεί, μεταξύ άλλων, για τους κλάδους της λιανικής αλλά και των πετρελαίων, αφού για τις μεν πρώτες υποστηρίζει πως η κερδοφορία τους θα ανακοπεί, ενώ για τις δεύτερες τονίζει πως το ”premium του πολέμου”, αλλά και η σχετική κερδοφορία που παρουσιάζουν θα μειωθεί στο μέλλον.

Ουδέτερη θέση υιοθετεί για της media εταιρίες επισημαίνοντας παράλληλα πως η ανάκαμψη στις διαφημίσεις θα έρθει το β΄ εξάμηνο, ενώ ανάλογη θέση υιοθετεί για τις αεροναυπηγικές εταιρίες.

Συστήνει όμως προσοχή για τις εταιρίες κατασκευής πολιτικών αεροσκαφών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v