Κατά 15% αυξήθηκαν τα κέρδη της Procter&Gamble

Κατά 15% αυξήθηκαν τα κέρδη της Procter & Gamble το δεύτερο τρίμηνο, καθώς η μεγαλύτερη αμερικανική εταιρία κατασκευής ειδών νοικοκυριού κατόρθωσε να μειώσει σημαντικά το κόστος των δραστηριοτήτων της, σε συνδυασμό με την αύξηση των πωλήσεων της Crest και των Pampers.

Κατά 15% αυξήθηκαν τα κέρδη της Procter&Gamble
Οι υψηλές πωλήσεις προϊόντων όπως η Crest και τα Pampers, σε συνδυασμό με τις επιτυχημένες προσπάθειες για μείωση του κόστους, οδήγησαν στην αύξηση κατά 15% των κερδών της Procter & Gamble στο δεύτερο τρίμηνο της χρήσης, που ολοκληρώθηκε στις 31/12/2002.

Τα καθαρά κέρδη της εταιρίας διαμορφώθηκαν στα 1,49 δισ. δολάρια ή 1,06 δολάρια ανά μετοχή, από το ποσό των 1,3 δισ. δολαρίων της αντίστοιχης περιόδου του προηγουμένου έτους. Οι πωλήσεις στη διάρκεια του τριμήνου που έληξε στις 31 Δεκεμβρίου, αυξήθηκαν 5,8% στα 11,01 δισ. δολάρια.

Τα έσοδα από τα προϊόντα περιποίησης και υγιεινής αυξήθηκαν κατά 17% κυρίως εξαιτίας της παρουσίασης στην αγορά νέων προϊόντων. Εξάλλου, ο διευθύνων σύμβουλος της Procter & Gamble, Α. Λέφλεϋ, στη διάρκεια των δύο τελευταίων ετών έχει περικόψει το εργατικό δυναμικό κατά 10.000.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v