ΗΠΑ: Μικτά τα macro στοιχεία (update)

Υπερέβησαν τις εκτιμήσεις τα στοιχεία για την καταναλωτική εμπιστοσύνη και τις πωλήσεις νέων κατοικιών στις Ηνωμένες Πολιτείες, ενώ αντίθετα χαμηλότερα των προβλέψεων διαμορφώθηκαν οι παραγγελίες για διαρκή αγαθά.

ΗΠΑ: Μικτά τα macro στοιχεία (update)
Κατά 0,2% αυξήθηκαν οι παραγγελίες διαρκών αγαθών στις Ηνωμένες Πολιτείες το Δεκέμβριο, έναντι του 0,8% που αναμενόταν, καθώς υποχώρησε η ζήτηση για εξοπλισμό τηλεπικοινωνιών, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εμπορίου.

Αντίθετα, υψηλότερα των προσδοκιών διαμορφώθηκαν τα στοιχεία για τον δείκτη καταναλωτικής εμπιστοσύνης τον Ιανουάριο, ο οποίος διαμορφώθηκε στα 79 από το 80,3 του προηγούμενου μήνα. Οι εκτιμήσεις έκαναν λόγο για υποχώρηση στο 78,5.

Παράλληλα, οι πωλήσεις νέων κατοικιών στο διάστημα του Δεκεμβρίου διαμορφώθηκαν στα 1,082 εκατ., έναντι των 1,069 εκατ. του προηγουμένου μήνα. Οι εκτιμήσεις έκαναν λόγο για πτώση στα 1,040 εκατ.

Οι παραγγελίες για εξοπλισμούς υπολογιστών μέχρι και αεροσκαφών, αυξήθηκαν κατά 0,2% στα 170,1 δις. δολάρια, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εμπορίου, σε σχέση με την υποχώρηση κατά 1,3% του Νοεμβρίου.

Η συγκεκριμένη αύξηση έρχεται ύστερα από ένα συνεχόμενο έτος υποχώρησης των επιχειρηματικών επενδύσεων, στοιχείο που διατήρησε σε χαμηλούς ρυθμούς και την ανάκαμψη της οικονομίας.

Στέλεχος της Wachovia Corp σχολιάζει πως οι επιχειρήσεις δεν έχουν εμπιστοσύνη αυτή τη στιγμή στις όποιες εκτιμήσεις για την οικονομική ανάκαμψη, καθώς δεν είναι βέβαιοι, δεδομένων των γεωπολιτικών συνθηκών, εάν οι καταναλωτές πρόκειται να συνεχίσουν με τον ίδιο ρυθμό τις δαπάνες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v