SBC: Αρνητικές εκτιμήσεις για το 2003

Πτώση των πωλήσεων και το 2003 περιμένει η SBC Communications, η δεύτερη μεγαλύτερη τηλεπικοινωνιακή των ΗΠΑ, αν και το πρόγραμμα περικοπής του κόστους αλλά και οι επενδύσεις της, οδήγησαν υψηλότερα τα κέρδη του τετάρτου τριμήνου.

SBC: Αρνητικές εκτιμήσεις για το 2003
Υψηλότερα κινήθηκαν τα κέρδη του τετάρτου τριμήνου για την SBC Communications, τη δεύτερη μεγαλύτερη τηλεπικοινωνιακή των ΗΠΑ, με τις εκτιμήσεις της ωστόσο να κάνουν λόγο για υποχώρηση των πωλήσεων και το 2003.

Τα καθαρά κέρδη της εταιρίας διπλασιάστηκαν στα 2,4 δισ. δολάρια ή 71 σεντς ανά μετοχή από το ποσό των 1,2 δισ. δολαρίων ή 35 σεντς, της αντίστοιχης περιόδου του προηγουμένου έτους. Τα έσοδα της SBC υποχώρησαν για ένατο συνεχόμενο τρίμηνο κατά 5,8% και διαμορφώθηκαν στα 11,2 δισ. δολάρια.

Οι πωλήσεις αυτό το έτος αναμένεται να υποχωρήσουν καθώς η SBC Communications δεν μπορεί να συγκρατήσει τη ”φυγή” των πελατών της προς τις ανταγωνιστικές.

Για να εξισορροπήσει κάπως τις απώλειες, ο CEO της εταιρίας, Έντουαρντ Γουάιτεκρ, περιέκοψε το εργατικό δυναμικό κατά 17.000 θέσεις (περίπου το 9% του συνολικού εργατικού δυναμικού της) ενώ αναμένονται και νέες, μικρότερες ωστόσο, περικοπές αυτό το έτος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v