Xerox: Επέστρεψε στα κέρδη το τέταρτο τρίμηνο

Στην κερδοφορία επέστρεψε στο τέταρτο τρίμηνο η Xerox Corp., η μεγαλύτερη κατασκευάστρια εταιρία φωτοτυπικών παγκοσμίως, καθώς προσπαθεί να περικόψει το κόστος, προκειμένου να αντεπεξέλθει στο 11ο συνεχόμενο τρίμηνο υποχώρησης των πωλήσεων.

Xerox: Επέστρεψε στα κέρδη το τέταρτο τρίμηνο
Κέρδη κατόρθωσε να καταγράψει η Xerox Corp. στο τέταρτο τρίμηνο ύστερα από το πρόγραμμα περικοπής του κόστους που καθιέρωσε, έτσι ώστε να αντιμετωπίσει την 11η συνεχόμενη πτώση των πωλήσεών της.

Τα καθαρά κέρδη της εταιρίας ανήλθαν στα 19 εκατ. δολάρια ή 1 σεντ ανά μετοχή, σε σχέση με τις ζημιές ύψους 140 εκατ. δολαρίων ή 19 σεντς, το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγουμένου έτους. Οι πωλήσεις της Xerox υποχώρησαν κατά 3,1% στα 4,25 δισ. δολάρια από το ποσό των 4,38 δισ.

Χαρακτηριστικό είναι ότι η Xerox έχει απολύσει πάνω από 17.000 εργαζόμενους στη διάρκεια των δύο τελευταίων ετών, καθώς οι ανταγωνιστικές της, Canon και Hewlett-Packard, προσελκύουν υψηλότερες πωλήσεις με χαμηλού κόστους προϊόντα.

Η Xerox παρουσίασε 17 νέα προϊόντα στη διάρκεια του 2002, προκειμένου να αντιμετωπίσει την υποχώρηση της ζήτησης. Στέλεχος της deutsche Bank Securities σχολίασε χαρακτηριστικά πως ”κάνουν καλή δουλειά με την περικοπή του κόστους, ωστόσο χάνουν μερίδιο της αγοράς”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v