Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ράλι στη Wall από αποτελέσματα-M&A (upd)

Σημαντικά κέρδη καταγράφει η αμερικανική αγορά, με τον Nasdaq να υπεραποδίδει και τον Dow Jones να κερδίζει 150 μονάδες, λαμβάνοντας ώθηση από τα εντυπωσιακά αποτελέσματα της Research In Motion και την κινητικότητα στο μέτωπο των εξαγορών. Ισχυρά κέρδη καταγράφουν οι ευρωαγορές.

Ανοδικά κινείται για δεύτερη συνεχόμενη συνεδρίαση η αμερικανική αγορά, με τον Nasdaq να υπεραποδίδει και πάλι, λαμβάνοντας ώθηση από τα εντυπωσιακά αποτελέσματα της Research In Motion και την κινητικότητα στις εξαγορές.

Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση, η αγορά κινήθηκε υψηλότερα, με τον Nasdaq να ξεχωρίζει με κέρδη 1,5% μετά την ανακοίνωση αποτελεσμάτων της Oracle.

Στη σημερινή συνεδρίαση, μια ακόμη εταιρία του κλάδου τεχνολογίας, η Research In Motion δίνει τον τόνο για το δείκτη, μετά τον υπερδιπλασιασμό της κερδοφορίας της στο γ΄τρίμηνο. Άνοδος 15% για τον τίτλο.

Εν τω μεταξύ, μεικτά ήταν τα μακροοικονομικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν πριν το άνοιγμα. Ειδικότερα, οι καταναλωτικές δαπάνες ενισχύθηκαν κατά 1,1% το Νοέμβριο, υπερβαίνοντας κατά πολύ τις προσδοκίες.

Τα καταναλωτικά εισοδήματα εμφάνισαν αύξηση 0,4%, υποχώρησαν όμως σε πραγματική βάση κατά 0,3% για δεύτερο συνεχόμενο μήνα.

Χαμηλότερα των εκτιμήσεων ο δομικός πληθωρισμός στο διάστημα αυτό, στο 0,2% αλλά σε ετήσια βάση επιταχύνει στο 2,2%.

Στήριξη στον χρηματοοικονομικό κλάδο παρέχει δημοσίευμα της Wall Street Journal σύμφωνα με το οποίο η Merrill Lynch βρίσκεται σε προχωρημένες διαπραγματεύσεις για ”ένεση” ρευστότητας ύψους 5 δισ. δολαρίων από το κρατικό fund της Σιγκαπούρης. Άνοδος 1,7% για τον τίτλο στο άνοιγμα.

Κινητικότητα καταγράφεται και στο μέτωπο των εξαγορών, με την Phillips να ανακοινώνει την απόκτηση της Respironics έναντι 5,1 δισ. δολαρίων και την Vimpelcom να εξαγοράζει την Golden Telecom έναντι 4,3 δισ. δολαρίων. Η τουρκική Yildiz ανακοίνωσε την εξαγορά της Godiva Chocolatier από την Cambell Soup έναντι 850 εκατ. δολαρίων.

Ο Dow Jones διαμορφώνεται στις 13.389 μονάδες με κέρδη 1,09%, ενώ ο Nasdaq ενισχύεται κατά 1,47%, στις 2.679 μονάδες. Κέρδη 1,20% για τον S&P, στις 1.477 μονάδες.

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 κινείται στις 6.433 μονάδες με άνοδο 1,39%, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 ενισχύεται κατά 1,62%, στις 5.600 μονάδες. Κέρδη 1,51% για τον DAX 30, στις 7.988 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v