Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

”Κλειδώνει” το θετικό πρόσημο η Wall

Σε θετικό έδαφος κινείται εκ νέου η αμερικανική αγορά, ανακάμπτοντας από δυο συνεχόμενες πτωτικές συνεδριάσεις, λαμβάνοντας βοήθειες από τις ενέργειες των κεντρικών τραπεζών, αλλά και από τα αναπάντεχα ισχυρά κέρδη των Goldman Sachs και Best Buy. Σταθεροποιητικό κλείσιμο στις ευρωαγορές.

Σε θετικό έδαφος κινείται εκ νέου η αμερικανική αγορά, ανακάμπτοντας από δυο συνεχόμενες πτωτικές συνεδριάσεις, λαμβάνοντας βοήθειες από τις ενέργειες των κεντρικών τραπεζών, αλλά και από τα αναπάντεχα ισχυρά κέρδη των Goldman Sachs και Best Buy.

H αμερικανική αγορά ξεκίνησε ανοδικά, με το κλίμα να βελτιώνεται από τις ανακοινώσεις κερδοφορίας δ’ τριμήνου της Goldman Sachs και της Best Buy, καθώς και οι δυο ξεπέρασαν τις προβλέψεις, με την πρώτη να το επιτυγχάνει μεσούσης της πιστωτικής κρίσης.

Ωστόσο, η διαφαινόμενη ανάκαμψη σταδιακά εξασθένησε, με την αγορά να κινείται ακόμη χαμηλότερα έως τις 21:00 (ώρα Ελλάδας) για να επανέλθουν οι αγοραστές, οι οποίοι φαίνεται να κερδίζουν τη ”μάχη” για τη διαμόρφωση της σημερινής κίνησης.

Ο Dow Jones διαμορφώνεται στις 13.233 μονάδες με άνοδο 0,50%, ενώ ο Nasdaq ενισχύεται κατά 0,99%, στις 2.599 μονάδες. Κέρδη 0,64% για τον S&P, στις 1.455 μονάδες.

Εν τω μεταξύ, σταθεροποιητικά έκλεισαν οι ευρωαγορές. Στο Λονδίνο ο FTSE 100 ενισχύθηκε οριακά κατά 0,02% στις 6.279,3 μονάδες, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 υποχώρησε κατά 0,10%, στις 5.509,37 μονάδες. Κέρδη 0,32% για τον DAX 30, στις 7.850,74 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v