Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

H Oracle δίνει ώθηση στη Wall Street

Σε υψηλότερα επίπεδα κινείται η αμερικανική αγορά, με το κλίμα να βελτιώνεται μετά την ανακοίνωση των ισχυρών αποτελεσμάτων της Oracle και την τελική καταμέτρηση της οικονομικής ανάπτυξης στο 4,9% στο γ’ τρίμηνο. Κέρδη στις ευρωαγορές.

Σε υψηλότερα επίπεδα κινείται η αμερικανική αγορά, με το κλίμα να βελτιώνεται μετά την ανακοίνωση των ισχυρών αποτελεσμάτων της Oracle και την τελική καταμέτρηση της οικονομικής ανάπτυξης στο 4,9% στο γ’ τρίμηνο.

Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση, η αμερικανική αγορά κινήθηκε σταθεροποιητικά, με τους επενδυτές να επικεντρώνονται στα κέρδη των επενδυτικών τραπεζών στο δ’ τρίμηνο, σαν μια πρώτη αποτίμηση της ζημιάς από την κρίση στις πιστωτικές αγορές.

Στο επίκεντρο σήμερα τόσο τα αποτελέσματα της Oracle που υπερέβησαν τις προσδοκίες, όσο και η ανακοίνωση για αύξηση του ΑΕΠ κατά 4,9% στο γ’ τρίμηνο, ο ταχύτερος ρυθμός ανάπτυξης των τελευταίων τεσσάρων ετών.

Στα αξιοσημείωτα της ανακοίνωσης, ο δομικός δείκτης τιμών προσωπικής κατανάλωσης που αυξήθηκε κατά 2% σε ετήσια βάση έναντι αρχικής μέτρησης στο 1,8%.

Στο μεταξύ, η FED προχωρά σήμερα στη δεύτερη δημοπρασία για τη διάθεση 20 δισ. δολαρίων σε αμερικανικές τράπεζες.

Στην αγορά, εκτίναξη άνω του 6% εμφανίζει η μετοχή της Oracle μετά την ανακοίνωση αύξησης των κερδών της κατά 35% στο τρίμηνο.

Κέρδη και για τη μετοχή της Nike μετά την ανακοίνωση αύξησης των κερδών της κατά 10%.

Ζημιές ύψους 854 εκατ. δολαρίων στο δ’ τρίμηνο ανακοίνωσε η Bear Sterns, μετά από διαγραφές ενεργητικού ύψους 1,9 δισ. δολαρίων λόγω της κρίσης στην αγορά subprime.

Ο Dow Jones διαμορφώνεται στις 13.269 μονάδες με κέρδη 0,47%, ενώ ο Nasdaq ενισχύεται κατά 0,94%, στις 2.625 μονάδες. Κέρδη 0,56% για τον S&P, στις 1.461 μονάδες.

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 κινείται στις 6.355 μονάδες με άνοδο 1,12%, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 ενισχύεται κατά 0,79%, στις 5.542 μονάδες. Κέρδη 0,84% για τον DAX 30, στις 7.902 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v