Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

”Ασανσέρ” η Wall Street - Μικτά πρόσημα

Μεταβλητότητα και συχνές εναλλαγές προσήμων στη συνεδρίαση της Τετάρτης στη Wall, με τους επενδυτές να εστιάζουν στην υποβάθμιση εταιριών από την S&P αλλά και στο έντονο ενδιαφέρον των τραπεζών για τη δημοπρασία των κεφαλαίων της FED.

Μεταβλητότητα και συχνές εναλλαγές προσήμων στη συνεδρίαση της Τετάρτης στη Wall, με τους επενδυτές να εστιάζουν στην υποβάθμιση εταιριών από την S&P αλλά και στο έντονο ενδιαφέρον των τραπεζών για τη δημοπρασία των κεφαλαίων της FED.

Αναλυτικότερα προβληματισμό για την εντεινόμενη πιστωτική κρίση προκάλεσε στους επενδυτές η υποβάθμιση της αξιολόγησης της ACA Financial σε ”CCC” από την S&P. Επιπροσθέτως ο διεθνής οίκος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να υποβαθμίσει τις αξιολογήσεις τόσο για την Ambac Financial Group όσο και για την ΜΒΙΑ Ιnc.

Στο μεταξύ η FED ανακοίνωσε ότι διέθεσε 20 δισ. δολάρια σε αμερικανικές τράπεζες με επιτόκιο 4,65%, ενώ περίπου 93 τράπεζες ”εκδήλωσαν ενδιαφέρον”.

Κέρδη σημείωσε η Morgan Stanley παρά τις ζημιές που κατέγραψε στο δ΄ τρίμηνο. Αναλυτές της αγοράς αποδίδουν την άνοδο των μετοχών στη συμφωνία για είσοδο στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρίας, της China Investment η οποία θα δαπανήσει περί τα 5 δισ. δολάρια.

Πτώση σημείωσαν οι μετοχές της Sallie Mae καθώς ο CEO της εταιρίας άφησε να εννοηθεί ότι μια μείωση στο μέρισμα ίσως να είναι απαραίτητη ώστε να αντιμετωπιστεί η κρίση.

Στο προσκήνιο βρέθηκαν επίσης οι τίτλοι των Yahoo, Google και Μicrosoft καθώς στις εταιρίες επιβλήθηκε πρόστιμο από τις αρμόδιες αρχές γιατί υπόθεση που αφορούσε ηλεκτρονικό στοιχηματισμό.

Σε ό,τι αφορά τις πετρελαικές τιμές τα συμβόλαια του αργού σειράς Φεβρουαρίου ενισχύθηκαν κατά 1.51% κλείνοντας στα 91,45 δολάρια ανά βαρέλι, έχοντας διαπραγματευθεί και στα 92,35 δολάρια.

Λίγο πριν την ολοκλήρωση της συνεδρίασης ο όγκος συναλλαγών στο NYSE υπερέβαινε τα 1 δισ. κομμάτια, ενώ στο Nasdaq τα 1,3 δισεκατομμύρια μετοχές. Το μεγαλύτερo όγκο συναλλαγών συγκέντρωσαν στο NYSE οι μετοχές των ishares και Citigroup και στο Nasdaq των Powershares και Οracle.

Το δικαίωμα του ΟΤΕ υποχώρησε κατά 0,18%, στα 17,02 δολάρια, ενώ το δικαίωμα της 3Ε, σημείωσε κάμψη 3,73%, στα 40,76 δολάρια. Κέρδη 0,46% για το δικαίωμα της Εθνικής, στα 13,07 δολάρια.

O Dow Jones διαμορφώθηκε στις 13.207 μονάδες με πτώση 0,19%, ενώ ο Nasdaq κέρδισε 0,19%, στις 2.601 μονάδες. Πτώση 0,14% για τον S&P, στις 1.453 μονάδες.

Στο Dow Jones τις υψηλότερες απώλειες κατέγραψε η Mc Donald’s και η Walt Disney και τα μεγαλύτερα κέρδη η ΙΒΜ και η Altria.

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση στις 6.284 μονάδες με οριακά κέρδη 0,08%, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 υποχώρησε κατά 0,22%, στις 5.497 μονάδες. Απώλειες 0,17% για τον DAX 30, στις 7.837 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v