Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Morgan Stanley: Μεγαλομέτοχος η China Investment

Ο δεύτερος μεγαλύτερος μέτοχος της Morgan Stanley θα καταστεί το κρατικά ελεγχόμενο fund China Investment μετά την συμφωνία για την εξαγορά μεριδίου αξίας 5 δισ. δολαρίων. Η Μorgan Stanley ανακοίνωσε ζημίες στο δ΄ τρίμηνο του 2007.

Morgan Stanley: Μεγαλομέτοχος η China Investment
Ο δεύτερος μεγαλύτερος μέτοχος της Morgan Stanley θα καταστεί το κρατικά ελεγχόμενο fund China Investment μετά την συμφωνία για την εξαγορά μεριδίου αξίας 5 δισ. δολαρίων στην εισηγμένη.

Το fund θα τοποθετηθεί σε μετατρέψιμα σε μετοχές αξιόγραφα της Morgan Stanley αλλά δεν θα επιδιώξει να αποκτήσει θέση στο ΔΣ ή να ”έχει λόγο” στο management. Το υψηλότερο ποσοστό στην αμερικανική εταιρία διαθέτει η State Street Corp.

Σημειώνεται ότι βάσει της τρέχουσας κεφαλαιοποίησης της Morgan Stanley, η ”ένεση” ρευστότητας από την China Investment ”αντιστοιχεί” στο 9,9% του κορυφαίου χρηματοοικονομικού ομίλου των ΗΠΑ.

Στο μεταξύ η Morgan Stanley ανακοίνωσε για το δ΄ τρίμηνο του 2007 τις πρώτες ζημίες από το 1986, έτος που η εταιρία εισήχθη στο χρηματιστήριο, μετά τις διαγραφές 9,4 δισ. δολαρίων, λόγω των στεγαστικών δανείων υψηλού κινδύνου.

Ο αμερικανικός κολοσσός σημείωσε ζημίες 3,56 δισ. δολαρίων στο δ΄ τρίμηνο ή 3,61 δολ. ανά μετοχή έναντι κερδών 1,98 δισ. δολ. ή 1,87 δολαρίων την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Για το σύνολο του 2007 τα κέρδη της Morgan Stanley προσέγγισαν τα 2,56 δισ. δολάρια καταγράφοντας πτώση 60%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v