Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τεχνολογία Vs Τραπεζών στη Wall

Σταθεροποιητική κίνηση για Dow και S&P, με τον Nasdaq να ξεχωρίζει, καθώς ο αρχικός ενθουσιασμός για τα αποτελέσματα της Oracle μετριάζεται από τον προβληματισμό για τις ζημιές της Bear Sterns. Σε χαμηλά 5ετίας η Citigroup. Θετικό κλείσιμο στις ευρωαγορές.

Σταθεροποιητική κίνηση για Dow και S&P, με τον Nasdaq να ξεχωρίζει, καθώς ο αρχικός ενθουσιασμός για τα αποτελέσματα της Oracle μετριάζεται από τον προβληματισμό για τις ζημιές της Bear Sterns για πρώτη φορά στην ιστορία της.



Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση, η αμερικανική αγορά κινήθηκε σταθεροποιητικά, με τους επενδυτές να επικεντρώνονται στα κέρδη των επενδυτικών τραπεζών στο δ’ τρίμηνο, σαν μια πρώτη αποτίμηση της ζημιάς από την κρίση στις πιστωτικές αγορές.

Στο επίκεντρο σήμερα τόσο τα αποτελέσματα της Oracle που υπερέβησαν τις προσδοκίες, όσο και η ανακοίνωση για αύξηση του ΑΕΠ κατά 4,9% στο γ’ τρίμηνο, ο ταχύτερος ρυθμός ανάπτυξης των τελευταίων τεσσάρων ετών.

Στα αξιοσημείωτα της ανακοίνωσης, ο δομικός δείκτης τιμών προσωπικής κατανάλωσης που αυξήθηκε κατά 2% σε ετήσια βάση έναντι αρχικής μέτρησης στο 1,8%.

Στο μεταξύ, η FED προχωρά σήμερα στη δεύτερη δημοπρασία για τη διάθεση 20 δισ. δολαρίων σε αμερικανικές τράπεζες.

Στην αγορά, εκτίναξη άνω του 6% εμφανίζει η μετοχή της Oracle μετά την ανακοίνωση αύξησης των κερδών της κατά 35% στο τρίμηνο.

Πιέσεις για τον τίτλο της Bear Sterns, οι οποίες διαχέονται στις μετοχές του ευρύτερου χρηματοοικονομικού κλάδου, μετά την ανακοίνωση για ζημιές ύψους 854 εκατ. δολαρίων στο δ’ τρίμηνο, μετά από διαγραφές ενεργητικού ύψους 1,9 δισ. δολαρίων λόγω της κρίσης στην αγορά subprime.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο τίτλος της Citigroup υποχωρεί σε χαμηλά πενταετίας ενώ έχει χάσει το ήμισυ της αξίας της εφέτος. Ειδικότερα, υποχωρεί κατά 2,3% στα 29,5 δολάρια.

Κέρδη και για τη μετοχή της Nike μετά την ανακοίνωση αύξησης των κερδών της κατά 10%.

Πτώση 1,5% για τον τίτλο της Fedex μετά την ανακοίνωση υποχώρησης στα καθαρά της κέρδη στο τρίμηνο, λόγω αυξημένου κόστους καυσίμων, ενώ εξέδωσε και πρόβλεψη για ισχνά κέρδη στο τρέχον τρίμηνο.

Ο Dow Jones διαμορφώνεται στις 13.189 μονάδες με απώλειες 0,14%, ενώ ο Nasdaq ενισχύεται κατά 0,60%, στις 2.616 μονάδες. Πτώση 0,09% για τον S&P, στις 1.451 μονάδες.

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 έκλεισε στις 6.345,6 μονάδες με άνοδο 0,97%, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 ενισχύθηκε κατά 0,26%, στις 5.511,45 μονάδες. Κέρδη 0,41% για τον DAX 30, στις 7.869,19 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v