Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

”Αντισταθείτε” σε επιθετικές επενδυτικές τακτικές

Οι επενδυτές που εφαρμόζουν επιθετική τακτική, θεωρώντας ότι μπορούν να εκμεταλλευτούν την τρέχουσα κρίση, μάλλον θα βρεθούν αντιμέτωποι με δυσάρεστες εκπλήξεις και υψηλές απώλειες, προειδοποιεί ο κ. Robert Buckland, αναλυτής της Citigroup.

του Robert Buckland, αναλυτή της Citigroup,

από τη στήλη View of the Day

Οι επενδυτές οι οποίοι πραγματοποιούν contrarian calls στις αγορές θα τιμωρηθούν και το 2008 όπως ακριβώς συνέβη και φέτος, σύμφωνα με τον κ. Robert Buckland, στρατηγικό αναλυτή της Citigroup.

”Όλοι έχουμε την τάση να πραγματοποιούμε contrarian calls αυτή την περίοδο του έτους”, σημειώνει. ”Σαφώς προτιμούμε να αγοράσουμε μία μετοχή για 10 δολάρια, η οποία έχει, όμως, υποχωρήσει από τα 25 δολάρια και με προοπτικές να επιστρέψει σε αυτό το επίπεδο αποτίμησης.

Μια τέτοια επενδυτική τακτική είναι, σαφώς, πολύ πιο ευχάριστη από το να αγοράσουμε μία μετοχή πάλι στα 10 δολάρια, όταν όμως αυτή έχει βρεθεί σε αυτό το επίπεδο από τα πέντε δολάρια”.

”Επιθυμείτε να ”βλέπετε” το χαμηλότερο επίπεδο. ”Ανεβαίνετε” στο άρμα όταν βρίσκεται περίπου στο μέσον της ανηφόρας. Είναι μια επιλογή αποκλειστικά δική σας. Άλλωστε το να κερδίσεις έχοντας, όμως, πρώτα ρισκάρει είναι σαφώς πιο αναζωογονητικό”, τονίζει ο κ. Buckland.

Όμως φροντίζει να προειδοποιήσει όσους επιλέγουν αυτήν την επενδυτική τακτική να προετοιμαστούν για δυσάρεστες εκπλήξεις.

”Όσοι ακολούθησαν αυτήν την τακτική προσπάθησαν και απέτυχαν το 2007 να ευθυγραμμιστούν με την άνοδο του 2007. Θα προσπαθήσουν εκ νέου και το 2008. Θα προσπαθήσουν εκ νέου να ”δουν” το τέλος της χρηματοπιστωτικής κρίσης στις ΗΠΑ”.

Ο αναλυτής της Citigroup υπογραμμίζει ότι είναι ακόμη πρώιμο να ακολουθήσει κάποιος τόσο επιθετική επενδυτική στρατηγική. ”Πιστεύουμε ότι η παγκόσμια οικονομία και οι αγορές θα βρεθούν σε νέα αναστάτωση εντός του 2008. Δεν ”βλέπουμε” στον ορίζοντα το σημείο της μεγάλης επιστροφής όπως υποστηρίζουν όσοι ακολουθούν τη λογική του contrarian call”.

Όσο για το ποιοι τομείς θα ακολουθήσουν θετική πορεία το 2008, υποστηρίζει ότι ”θα πραγματοποιούσαμε long τοποθετήσεις σε μετοχές ανάπτυξης αλλά υψηλής κεφαλαιοποίησης και short σε μετοχές αξίας αλλά μέσης κεφαλαιοποίησης. Αυτές οι δύο επιλογές ”πήγαν καλά” το 2007 και θα το πράξουν και το 2008”.

© The Financial Times Limited 2007. All rights reserved.
FT and Financial Times are trademarks of the Financial Times Ltd.
Not to be redistributed, copied or modified in any way.
Euro2day.gr is solely responsible for providing this translation and the Financial Times Limited does not accept any liability for the accuracy or quality of the translation

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v