Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Θετικά πρόσημα στη Wall -Ξεχώρισε ο Nasdaq

Κράτησαν τα κέρδη τους οι Dow Jones και S&P 500, παρά τον συνεχιζόμενο προβληματισμό για τις τράπεζες, μετά και τις ζημιές της Bear Sterns. Αυτό που ξεχώρισε όμως ήταν η αισιοδοξία για τον τεχνολογικό κλάδο μετά τα αποτελέσματα της Oracle. Σε χαμηλά 5ετίας η Citigroup. Θετικό κλείσιμο στις ευρωαγορές.

Κράτησαν τα κέρδη τους οι Dow Jones και S&P 500, παρά τον συνεχιζόμενο προβληματισμό για τις τράπεζες, μετά και τις ζημιές της Bear Sterns. Αυτό που ξεχώρισε όμως ήταν η αισιοδοξία για τον τεχνολογικό κλάδο μετά τα αποτελέσματα της Oracle.

Ο Dow Jones έκλεισε στις 13.245,64 μονάδες με άνοδο 0,29%, ενώ ο Nasdaq ενισχύθηκε κατά 1,53%, στις 2.640,86 μονάδες. Κέρδη 0,49% για τον S&P, στις 1.460,12 μονάδες.

Ο όγκος στο NYSE δεν ξεπέρασε τα 727 εκατ. μετοχές ενώ στον Nasdaq έφθασε τα 1,1 δισ. μετοχές με τη σχέση ανοδικών-πτωτικών και στα δυο χρηματιστήρια να εμφανίζεται ισορροπημένη.

Από την αρχή της συνεδρίασης ήταν φανερό ότι το πρόσημο της συνεδρίασης θα προσδιοριζόταν από το αποτέλεσμα της ”μάχης” μεταξύ των αγοραστών τεχνολογικών τίτλων μετά τα ισχυρά αποτελέσματα της Oracle, και των πωλητών στις τράπεζες, με τον προβληματισμό να διατηρείται μετά και τις ζημιές που ανακοίνωσε η Bear Sterns.

Στο επίκεντρο τέθηκε επίσης η ανακοίνωση για αύξηση του ΑΕΠ κατά 4,9% στο γ’ τρίμηνο, ο ταχύτερος ρυθμός ανάπτυξης των τελευταίων τεσσάρων ετών.

Στα αξιοσημείωτα της ανακοίνωσης, ο δομικός δείκτης τιμών προσωπικής κατανάλωσης που αυξήθηκε κατά 2% σε ετήσια βάση έναντι αρχικής μέτρησης στο 1,8%.

Η μετοχή της Oracle εκτινάχθηκε σχεδόν 7% υψηλότερα μετά την ανακοίνωση αύξησης των κερδών της κατά 35% στο τρίμηνο.

Πιέσεις για τον τίτλο της Bear Sterns, οι οποίες διαχύθηκαν στις μετοχές του ευρύτερου χρηματοοικονομικού κλάδου, μετά την ανακοίνωση για ζημιές ύψους 854 εκατ. δολαρίων στο δ’ τρίμηνο, μετά από διαγραφές ενεργητικού ύψους 1,9 δισ. δολαρίων λόγω της κρίσης στην αγορά subprime.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο τίτλος της Citigroup έκλεισε κάτω από τα 30 δολάρια, σε χαμηλά πενταετίας ενώ έχει χάσει το ήμισυ της αξίας της εφέτος.

Πτώση 25% για τον τίτλο της MBIA μετά την ανακοίνωση της εταιρίας ότι η έκθεσή της στα CDO’s ξεπερνά τα 8,14 δισ. δολάρια.

Κέρδη και για τη μετοχή της Nike μετά την ανακοίνωση αύξησης των κερδών της κατά 10%.

Πτώση 1,5% για τον τίτλο της Fedex μετά την ανακοίνωση υποχώρησης στα καθαρά της κέρδη στο τρίμηνο, λόγω αυξημένου κόστους καυσίμων, ενώ εξέδωσε και πρόβλεψη για ισχνά κέρδη στο τρέχον τρίμηνο.

Το δικαίωμα του ΟΤΕ εκτινάχθηκε κατά 4,40%, στα 17,55 δολάρια, ενώ το δικαίωμα της 3Ε, σημείωσε άνοδο 0,37%, στα 41 δολάρια. Κέρδη 1,30% για το δικαίωμα της Εθνικής, στα 13,21 δολάρια.

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 έκλεισε στις 6.345,6 μονάδες με άνοδο 0,97%, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 ενισχύθηκε κατά 0,26%, στις 5.511,45 μονάδες. Κέρδη 0,41% για τον DAX 30, στις 7.869,19 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v