Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ήπια ανάκαμψη εν μέσω πετρελαϊκού ράλι στη Wall

H ανοδική ”κούρσα” της πετρελαϊκής τιμής προς τα 100 δολάρια το βαρέλι προβληματίζει τους επενδυτές στη χρηματιστηριακή αγορά, με την αρχική ανοδική κίνηση, που είχε ως επίκεντρο τις μετοχές internet και πρώτων υλών, να μετριάζεται. Με ήπια κέρδη έκλεισαν οι ευρωαγορές.

H ανοδική ”κούρσα” της πετρελαϊκής τιμής προς τα 100 δολάρια το βαρέλι προβληματίζει τους επενδυτές στη χρηματιστηριακή αγορά, με την αρχική ανοδική κίνηση, που είχε ως επίκεντρο τις μετοχές internet και πρώτων υλών, να μετριάζεται.

Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση, η ανακοίνωση της Citigroup για διαγραφές ζημιών ύψους 11 δισ. δολαρίων αποτέλεσε νέο πλήγμα για τον χρηματοοικονομικό κλάδο.

Η Citigroup υποβαθμίστηκε σήμερα από την Bank of America σε ”neutral” από ”buy”, με τη χρηματιστηριακή να επισημαίνει ότι η αποτίμηση δεν αποτελεί πλέον λόγο να προτείνει την αγορά της μετοχής λόγω κινδύνων που σχετίζονται με τον ισολογισμό. Η μετοχή της Citi καταγράφει νέες απώλειες 2,7% στα 34,9 δολάρια.

Ωστόσο, σήμερα στη Wall ο κλάδος internet τίθεται στο προσκήνιο, μετά το ιδιαίτερα επιτυχημένο ντεμπούτο της Alibaba.com στο Χονγκ Κονγκ, με την τιμή της μετοχής της να τριπλασιάζεται.

Ισχυρά κέρδη καταγράφουν οι τίτλοι των Google και Yahoo, με τη δεύτερη να ελέγχει μερίδιο 40% περίπου στην Alibaba. Η μετοχή της Google ενισχύεται στα 735 δολάρια.

Εν τω μεταξύ, επενδυτικό ενδιαφέρον εκδηλώνεται και για τις μετοχές χρυσού και πρώτων υλών, μετά το ράλι του κίτρινου μετάλλου στα 823,8 δολάρια την ουγκιά.

Ωστόσο, η εντυπωσιακή κίνηση του πετρελαίου, το οποίο κερδίζει 2,5 δολάρια από το χθεσινό κλείσιμο, αναρριχούμενο στα 96,5 δολάρια, ”κλέβει την παράσταση”. Νωρίτερα, ο ”μαύρος χρυσός” αναρριχήθηκε έως και τα 97 δολάρια το βαρέλι, σε νέο ιστορικό υψηλό.

Το δολάριο υποχώρησε σε νέο ιστορικό χαμηλό έναντι του ευρώ, φτάνοντας στα επίπεδα του 1,4555 δολαρίου.

Πιέσεις εκδηλώνονται στον τίτλο της Beazer Homes, μετά την ανακοίνωση της εταιρίας κατασκευής σπιτιών για μη διανομή μερίσματος και περικοπές 650 θέσεων εργασίας, καθώς οι νέες παραγγελίες υποχώρησαν κατά 53%.

Ο Dow Jones διαμορφώνεται στις 13.587 μονάδες με άνοδο 0,33%, ενώ ο Nasdaq ενισχύεται κατά 0,15% στις 2.799 μονάδες. Κέρδη 0,45% για τον S&P, που κινείται στις 1.509 μονάδες.

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 έκλεισε με άνοδο 0,21%, στις 6.474,9 μονάδες, στο Παρίσι ο CAC 40 ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση με κέρδη 0,45%, στις 5.710,09 μονάδες, ενώ επίσης κέρδη 0,25% εμφάνισε ο DAX 30, στις 7.827,19 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v