Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Θετικό κλίμα στη Wall, το Ιnternet στο προσκήνιο

Σε υψηλότερα επίπεδα κινείται η αμερικανική χρηματιστηριακή αγορά, με το αγοραστικό ενδιαφέρον να παρουσιάζεται αυξημένο, μετά και τη χθεσινή υποχώρηση, και τους επενδυτές να επικεντρώνονται στις εταιρίες Ιnternet και πρώτων υλών. Σε νέα υψηλά ο χρυσός, νέο χαμηλό για το δολάριο. Κέρδη καταγράφουν οι ευρωαγορές.

Σε υψηλότερα επίπεδα κινείται η αμερικανική χρηματιστηριακή αγορά, με το αγοραστικό ενδιαφέρον να παρουσιάζεται αυξημένο, μετά και τη χθεσινή υποχώρηση, και τους επενδυτές να επικεντρώνονται στις εταιρίες Ιnternet και πρώτων υλών.

Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση, η ανακοίνωση της Citigroup για διαγραφές ζημιών ύψους 11 δισ. δολαρίων αποτέλεσε νέο πλήγμα για τον χρηματοοικονομικό κλάδο.

Η Citigroup υποβαθμίστηκε σήμερα από την Bank of America σε ”neutral” από ”buy”, με τη χρηματιστηριακή να επισημαίνει ότι η αποτίμηση δεν αποτελεί πλέον λόγο να προτείνει την αγορά της μετοχής λόγω κινδύνων που σχετίζονται με τον ισολογισμό. Η μετοχή της Citi παραμένει στάσιμη στα 35,9 δολάρια.

Ωστόσο, σήμερα στη Wall ο κλάδος Ιnternet αναμένεται να τεθεί στο προσκήνιο, μετά το ιδιαίτερα επιτυχημένο ντεμπούτο της Alibaba.com στο Χονγκ Κονγκ, με την τιμή της μετοχής της να τριπλασιάζεται.

Ισχυρά κέρδη καταγράφουν οι τίτλοι των Google και Yahoo, με τη δεύτερη να ελέγχει μερίδιο 40% περίπου στην Alibaba. Η μετοχή της Google ενισχύεται στα 735 δολάρια.

Εν τω μεταξύ, επενδυτικό ενδιαφέρον εκδηλώνεται και για τις μετοχές χρυσού και πρώτων υλών, μετά το ράλι του κίτρινου μετάλλου στα 822,3 δολάρια την ουγκιά.

Το δολάριο υποχώρησε σε νέο ιστορικό χαμηλό έναντι του ευρώ, φτάνοντας στα επίπεδα του 1,4555 δολαρίου.

Πιέσεις αναμένονται στον τίτλο της Beazer Homes, μετά την ανακοίνωση της εταιρίας κατασκευής σπιτιών για μη διανομή μερίσματος και περικοπές 650 θέσεων εργασίας, καθώς οι νέες παραγγελίες υποχώρησαν κατά 53%.

Ο Dow Jones διαμορφώνεται στις 13.578 μονάδες με άνοδο 0,26%, ενώ ο Nasdaq ενισχύεται κατά 0,51% στις 2.810 μονάδες. Κέρδη 0,32% για τον S&P, που κινείται στις 1.506 μονάδες.

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 ενισχύεται κατά 0,65%, στις 6.503 μονάδες, στο Παρίσι ο CAC 40 καταγράφει άνοδο 0,67%, στις 5.721 μονάδες, ενώ επίσης κέρδη 0,52% εμφανίζει ο DAX 30, που κινείται στις 7.848 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v