Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

”Βαρίδι” οι τράπεζες για Dow και S&P

Σταθεροποιητική κίνηση εμφανίζουν Dow Jones και S&P 500, καθώς τα καλύτερα των προσδοκιών στοιχεία από την αγορά εργασίας αντισταθμίζονται από τις πιέσεις στους τραπεζικούς τίτλους. ”Βουτιά” 10% για τη Merrill Lynch, νέες απώλειες 4% για τη Citi. Κέρδη για τον τεχνολογικό Nasdaq. Ράλι σε treasuries, πετρέλαιο και χρυσό. Με απώλειες έκλεισαν οι ευρωαγορές.

Σταθεροποιητική κίνηση εμφανίζουν οι Dow Jones και S&P 500 στη σημερινή συνεδρίαση, καθώς τα καλύτερα των προσδοκιών στοιχεία από την αγορά εργασίας αντισταθμίζονται από τις πιέσεις στους τραπεζικούς και επενδυτικούς τίτλους. ”Βουτιά” 10% για τη Merrill Lynch, νέες απώλειες 4% για τη Citi.

Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση, το ξεπούλημα κυρίως στους τραπεζικούς τίτλους αφαίρεσε από την αγορά 369 δισ. δολάρια, με τον Dow Jones να υποχωρεί κατά 370 μονάδες.

Ωστόσο, η αύξηση των νέων θέσεων εργασίας στις ΗΠΑ τον Οκτώβριο, υψηλότερα των προβλέψεων, φαίνεται να βελτιώνει το κλίμα στην αγορά, με επενδυτές και αναλυτές να το εκλαμβάνουν ως σημάδι ότι η αμερικανική οικονομία δείχνει να αποφεύγει την ύφεση.

Ωστόσο, αυτή η βελτίωση δεν αποτυπώνεται στο ταμπλώ, καθώς συνεχίζονται οι πιέσεις στους δεικτοβαρείς τίτλους των τραπεζών και των επενδυτικών ομίλων.

Ειδικότερα, απώλειες 10% εμφανίζει ο τίτλος της Merrill Lynch μετά την είδηση ότι προσπάθησε να καθυστερήσει την εμφάνιση ζημιών από subprime δάνεια, σε συνεργασία με hedge funds.

Συνεχίζονται οι πιέσεις στον τίτλο της Citigroup (-4%), παρά τη χθεσινή υποχώρηση κατά 7%, μετά την υποβάθμιση της μετοχής από αναλυτή.

Πτώση 6,6% για τη μετοχή της Washington Mutual μετά τις κατηγορίες από τον γενικό εισαγγελέα της Νέας Υόρκης ότι συμμετείχε σε συνομωσία με την First American Home για να εμφανίσουν αυξημένες τις αξίες των επενδύσεών τους στο real estate.

Σημαντικά κέρδη εμφανίζει το πετρέλαιο, ανακάμπτοντας στα 95,3 δολάρια το βαρέλι, ενώ ισχυρά κέρδη εμφανίζει ο χρυσός, ξεπερνώντας τα 800 δολάρια την ουγκιά, στα 807 δολάρια.

Συνεχίζεται το ράλι και στα δεκαετή ομόλογα, με την απόδοση του treasury να υποχωρεί στο 4,31%.

O Dow Jones υποχωρεί κατά 0,14% στις 13.548 μονάδες ενώ ο Nasdaq καταγράφει άνοδο 0,47%, στις 2.807 μονάδες. Απώλειες 0,19% για τον S&P, στις 1.505 μονάδες.

Εν τω μεταξύ, με ήπιες απώλειες έκλεισαν οι ευρωαγορές. Στο Λονδίνο ο FTSE 100 έκλεισε με πτώση 0,84%, στις 6.530,6 μονάδες και στο Παρίσι ο CAC 40 εμφάνισε απώλειες 0,18%, στις 5.720,42 μονάδες. Πτώση 0,40% για τον DAX 30, που έκλεισε στις 7.849,49 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v