Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Sell-off τραπεζικών τίτλων στη Wall Street

Η πρόβλεψη αναλυτή της CIBC World Markets ότι η μετοχή της Citigroup μπορεί να προσγειωθεί έως και τα 30 δολάρια, δημιουργεί αρνητικό κλίμα στη Wall Street, η οποία μέχρι την παραπάνω ανακοίνωση ”ξεκινούσε” με τις καλύτερες των προθέσεων. Στο 1,39% διευρύνει τις απώλειές του ο Dow Jones.

Η πρόβλεψη αναλυτή της CIBC World Markets ότι η μετοχή της Citigroup (-6,79%)μπορεί να προσγειωθεί έως και τα 30 δολάρια, δημιουργεί αρνητικό κλίμα στη Wall Street, η οποία μέχρι την παραπάνω ανακοίνωση ”ξεκινούσε” με τις καλύτερες των προθέσεων.

Οι επενδυτές, προχωρούν σε πραγματικό sell-off τραπεζικών τίτλων, ενώ και η απογοήτευση από τα οικονομικά αποτελέσματα γ’ τριμήνου της Exxon Mobil, μοιάζει να αποτελεί μία ακόμη ”κακή είδηση” για την αγορά.

Πέραν πάσης αμφιβολία το ράλι του ”μαύρου χρυσού” με το αμερικανικό αργό να ξεπερνά με ευκολία τα 96 δολάρια, επαναφέρει και αυτό με τη σειρά του τις ανησυχίες για το ενδεχόμενο ύφεσης όχι μόνο της οικονομίας των ΗΠΑ αλλά και της υφηλίου.

Σε ένα τόσο ”τεταμένο” περιβάλλον και μόλις σε 15’ συνεδρίασης ο Dow Jones διευρύνει τις απώλειές του στο 1,39%, με τον S&P 500 να αποδυναμώνεται πλησίον του 1,43%.

Ακόμη και ο περισσότερο – τουλάχιστον στην αρχή της συνεδρίασης – ανθεκτικός Nasdaq παρασύρεται από τη διάθεση ρευστοποιήσεων και αποδυναμώνεται 1,38%.

Σε ανάλογη πορεία και οι κυριότεροι δείκτες της Ευρώπης, με τον DAX να υποχωρεί 1,36%, ενώ στα ”πρόθυρα κατάρρευσης” βρίσκονται Λονδίνο και Παρίσι, όπου οι CAC και FTSE 100 καταγράφουν 2,32% και 2,24% αντίστοιχα.

Πάντως μετά το ράλι στις 31/10 οι τρεις βασικοί δείκτες της αμερικανικής αγοράς ”έκλεισαν” τον Οκτώβριο, σε θετικό έδαφος, με τον Nasdaq να ξεπερνά και τις πλέον αισιόδοξες προβλέψεις καθώς σημείωσε μηνιαία κέρδη 5,5%.

Τα αντίστοιχα για τον Dow Jones έφθασαν στο ”οριακό” 0,2%, ενώ καλύτερη, σαφώς η πορεία του S&P 500 με μηνιαία ενίσχυση στο 1,5%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v