Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Με το ευρώ προς τα 1,45 δολάρια ...

Παρά το ισχυρό ευρώ, η εύρωστη ανάπτυξη σε ορισμένες από τις μεγαλύτερες εξαγωγικές αγορές της περιφέρειας, θα υποστηρίξει την παραγωγή της ευρωζώνης τους ερχόμενους μήνες, εκτιμά ο Gabriel Stein της Lombard Street Research.

του Gabriel Stein, Lombard Street

από την στήλη View of the day

Παρά την τακτική κατάκτηση νέων ρεκόρ του ευρώ έναντι του δολαρίου, η ισχύς του νομίσματος δεν πλήττει τις εξαγωγές της ευρωζώνης, εκτιμά ο Gabriel Stein της Lombard Street Research.

”Το ευρώ συνεχίζει να χτυπά πολυετή υψηλά έναντι του δολαρίου, πλησιάζοντας τα 1,45 δολάρια, με την συνοδεία εκκλήσεων από τους πολιτικούς της ευρωζώνης για αποδυνάμωση.

”Ωστόσο, παρά τις δηλώσεις περί ανησυχιών, φαίνεται ότι μέχρι στιγμής το ισχυρό ευρώ δεν πλήττει τις εξαγωγές της ευρωζώνης.”

Ο κ. Stein αναφέρει ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εκδίδει μηνιαία έκθεση επιχειρηματικής δραστηριότητας, όπου καταγράφονται όλα τα βιβλία παραγγελιών και εξαγωγών της ευρωπαϊκής βιομηχανίας.

Στην τελευταία έκθεση φαίνεται ότι υπάρχουν μεγάλες διαφορές όχι μόνο μεταξύ των κρατών-μελών, αλλά και μεταξύ των συνολικών παραγγελιών και των παραγγελιών εξαγωγών.

”Από την πλευρά των χωρών, οι προοπτικές για την Γερμανία είναι σαφέστατα οι καλύτερες και ακολουθεί η Γαλλία, ενώ οι προοπτικές για την Ιταλία είναι σαφώς αρνητικές.

”Και είναι πολύ σημαντικό ότι, όσον αφορά στις παραγγελίες εξαγωγών, τα γερμανικά και γαλλικά βιβλία παραγγελιών είναι σε πολύ καλύτερη κατάσταση από τις συνολικές παραγγελίες.

”Αυτό δεν σημαίνει ότι όλα είναι υπέροχα. Τα στοιχεία επιβεβαιώνουν σαφώς ότι η ανάπτυξη της ευρωζώνης έχει περάσει από το σημείο ζενίθ.

”Υποδεικνύουν όμως τουλάχιστον ότι, παρά το ισχυρό ευρώ, η εύρωστη ανάπτυξη σε ορισμένες από τις μεγαλύτερες εξαγωγικές αγορές θα υποστηρίξει την παραγωγή της ευρωζώνης τους ερχόμενους μήνες.”

© The Financial Times Limited 2007. All rights reserved.
FT and Financial Times are trademarks of the Financial Times Ltd.
Not to be redistributed, copied or modified in any way.
Euro2day.gr is solely responsible for providing this translation and the Financial Times Limited does not accept any liability for the accuracy or quality of the translation

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v