Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ισχυρή διόρθωση στη Wall με τη Citi στο επίκεντρο

Mε σημαντικότατες απώλειες αντιδρά η αμερικανική αγορά στην προειδοποίηση αναλυτή για τη Citigroup που συμπαρασύρει σε σαφώς χαμηλότερα επίπεδα το σύνολο των χρηματοοικονομικών τίτλων, οδηγώντας τον Dow Jones σε πτώση άνω των 250 μονάδων. Προβληματισμός και για τα αποτελέσματα της Exxon Mobil. Ράλι στα δεκαετή ομόλογα. Με ισχυρές απώλειες έκλεισαν οι ευρωαγορές.

σημαντικότατες απώλειες αντιδρά η αμερικανική αγορά στην προειδοποίηση αναλυτή για τη Citigroup που συμπαρασύρει σε σαφώς χαμηλότερα επίπεδα το σύνολο των χρηματοοικονομικών τίτλων, οδηγώντας τον Dow Jones σε πτώση άνω των 200 μονάδων.

Ειδικότερα, η πρόβλεψη αναλυτή της CIBC World Markets ότι η μετοχή της Citigroup (-6,79%)μπορεί να προσγειωθεί έως και τα 30 δολάρια, τρόμαξε τους επενδυτές στη Wall Street, οι οποίοι έσπευσαν να μειώσουν ή και να κλείσουν την έκθεσή τους σε τίτλους του χρηματοοικονομικού κλάδου.

O Dow Jones υποχωρεί κατά 269 μονάδες ή 1,94% στις 13.659 μονάδες ενώ ο Nasdaq καταγράφει απώλειες 1,59%, στις 2.813 μονάδες. Σημαντική πτώση 1,9% για τον S&P, στις 1.519 μονάδες.

Είναι χαρακτηριστικό ότι από τις 30 μετοχές του Dow Jones, οι 26 υποχωρούν, με τις ισχυρότερες απώλειες για τους τίτλους των JP Morgan, American Express και ΑIG.

Ισχυρές απώλειες εμφανίζει και ο τίτλος της Exxon Mobil, μετά τα απογοητευτικά αποτελέσματα γ’ τριμήνου.

Παράλληλα, καταγράφεται στροφή των επενδυτών στην ”ασφάλεια” των αμερικανικών δεκαετών ομολόγων, με το treasury να ενισχύεται σημαντικά και την απόδοσή του να υποχωρεί κατά 13 μονάδες βάσης στο 4,34%.

Εν τω μεταξύ, πτωτικά κινούνται, στο πλαίσιο της ευρύτερης διόρθωσης στις αγορές, και τα εμπορεύματα, με το πετρέλαιο να υποχωρεί από τα σημερινά ιστορικά υψηλά πάνω από τα 96 δολάρια.

Αυτή την ώρα, το πετρέλαιο τιμάται στα 93,9 δολάρια το βαρέλι, χαμηλότερα από το χθεσινό κλείσιμο.

Σημαντικές απώλειες καταγράφει και ο χρυσός, η τιμή του οποίου διαμορφώθηκε εχθές σε υψηλά 28 ετών, λίγο πάνω από τα 800 δολάρια την ουγκιά. Ωστόσο, σήμερα υποχωρεί στα 790 δολάρια την ουγκιά.

Πάντως μετά το ράλι στις 31/10 οι τρεις βασικοί δείκτες της αμερικανικής αγοράς ”έκλεισαν” τον Οκτώβριο, σε θετικό έδαφος, με τον Nasdaq να ξεπερνά και τις πλέον αισιόδοξες προβλέψεις καθώς σημείωσε μηνιαία κέρδη 5,5%.

Τα αντίστοιχα για τον Dow Jones έφθασαν στο ”οριακό” 0,2%, ενώ καλύτερη, σαφώς η πορεία του S&P 500 με μηνιαία ενίσχυση στο 1,5%.

Εν τω μεταξύ, με ισχυρές απώλειες έκλεισαν οι ευρωαγορές. Στο Λονδίνο ο FTSE 100 έκλεισε με πτώση 2,02%, στις 6.586,1 μονάδες και στο Παρίσι ο CAC 40 εμφάνισε απώλειες 2%, στις 5.730,92 μονάδες. Πτώση 1,73% για τον DAX 30, που έκλεισε στις 7.880,85 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v