Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε αναζήτηση ισορροπιών η Wall Street

Προσπάθεια ομαλοποίησης καταγράφεται στο ξεκίνημα της συνεδρίασης της Wall Street, μετά το χθεσινό sell-off το οποίο αφαίρεσε 369 δισ. δολάρια και οδήγησε σε κατάρρευση τις μετοχές τραπεζικών ομίλων. Στο 0,39% η άνοδος για τον Dow Jones.

Προσπάθεια ομαλοποίησης καταγράφεται στο ξεκίνημα της συνεδρίασης της Wall Street, μετά το χθεσινό sell-off το οποίο αφαίρεσε 369 δισ. δολάρια και οδήγησε σε κατάρρευση τις μετοχές τραπεζικών ομίλων.

Η αύξηση των νέων θέσεων εργασίας στις ΗΠΑ τον Οκτώβριο, υψηλότερα των προβλέψεων, φαίνεται προς το παρόν να είναι αυτό ακριβώς που χρειάζονταν οι επενδυτές για να κλείσουν την εβδομάδα με περισσότερη αισιοδοξία.

Ανάκαμψη για τις μετοχές τραπεζικών ομίλων, δεδομένης και της κάθετης πτώσης στις αποτιμήσεις τους μετά τη χθεσινή ”σφαγή”, ενώ σε ανάλογη πορεία και οι μετοχές τεχνολογικών ομίλων (Apple, Microsoft και Dell), εφόσον οι θετικές ειδήσεις από την αγορά εργασίας μεταφράζονται σε αναμονή για αύξηση και των καταναλωτικών δαπανών.

Στο παραπάνω περιβάλλον, ο Dow Jones καταγράφει κέρδη της τάξεως του 0,39%, με τον Nasdaq να ενισχύεται πλησίον του 0,69%, ενώ ο S&P 500 εμφανίζει άνοδο κατά 0,29%.

Σχετικές διαθέσεις σταθεροποίησης και στις ευρωπαϊκές αγορές, αν και οι βασικότεροι δείκτες παραμένουν στο ”κόκκινο”, πιεζόμενες –για δεύτερη διαδοχική συνεδρίαση– από τον τραπεζικό κλάδο.

Πτώση στο 0,53% για τον DAX, κατά 0,64% για τον FTSE 100 και πλησίον του 0,32% για τον CAC.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v