Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Citigroup: Πτωτική αναθεώρηση κερδών γ΄ τριμήνου

Σε πτωτική αναθεώρηση κατά 3 σεντς ανά μετοχή των καθαρών κερδών γ΄ τριμήνου προχώρησε η Citigroup λόγω των σημαντικών απομειώσεων από την έκθεση στο subprime. Παράλληλα οι αναλυτές διεθνών οίκων προχωρούν σε μπαράζ υποβαθμίσεων για τη μετοχή της εισηγμένης.

Citigroup: Πτωτική αναθεώρηση κερδών γ΄ τριμήνου
Σε πτωτική αναθεώρηση κατά 3 σεντς ανά μετοχή των καθαρών κερδών γ΄ τριμήνου προχώρησε η Citigroup λόγω των σημαντικών απομειώσεων από την έκθεση στο subprime.

Σύμφωνα με ενημέρωση της τράπεζας προς την αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, τα κέρδη ανήλθαν στα 2,21 δισ. δολάρια, ή 44 σεντς ανά μετοχή, μειωμένα κατά 166 εκατ. δολάρια περίπου.

Στο μεταξύ νέα πτωτική κίνηση προοιωνίζονται τα futures για τη μετοχή της Citigroup καθώς καταγράφουν πτώση κατά 2,7%, στα 36,7 δολάρια, ενώ η μετοχή του αμερικανικού κολοσσού έχει απολέσει το 22% της αξίας της κατά τους 4 τελευταίους μήνες.

Προβληματισμένοι εμφανίζονται και οι αναλυτές για τις προοπτικές της μετοχής, προχωρώντας σε μπαράζ υποβαθμίσεων. Η B. Graseck της Morgan Stanley περιέκοψε την τιμή-στόχο στα 35 από 36 δολάρια, ενώ επανέλαβε τη σύσταση ”underweight” για τη μετοχή της τράπεζας.

Η ίδια εκτίμησε αρνητική αντίδραση των τίτλων της Citigroup προβλέποντας ότι οι επενδυτές θα εκφράσουν προβληματισμό για το risk management της τράπεζας, ιδιαίτερα μετά την απόφαση των επιτελών της να αυξήσουν την έκθεση στο subprime κατά το τελευταίο εξάμηνο.

Στο ίδιο μήκος κύματος και η αναλύτρια G. Schorr της UBS, η οποία μείωσε στα 40 δολ. από 47 δολ. πριν την τιμή-στόχο, διατηρώντας τη σύσταση ”neutral”.

Εξάλλου, ο αναλυτής της Goldman Sachs W. Tanora μείωσε στα 48 δολάρια την αποτίμηση της μετοχής, υπογραμμίζοντας ότι δεν θα αποτελέσει έκπληξη η ενίσχυση των απομειώσεων από πλευράς της Citigroup.

Σύσταση ”sell” έχει υιοθετήσει και η Meredith Whitney, αναλύτρια της CIBC World Markets.

Στο ντόμινο των υποβαθμίσεων συμμετείχαν και οι διεθνείς οίκοι αξιολόγησης S&P και Fitch, με την πρώτη να υποβαθμίζει τη μακροπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα του κολοσσού σε ”ΑΑ+” και τη δεύτερη σε ”ΑΑ”.

Υπενθυμίζεται πως η Citigroup ανακοίνωσε επιπλέον διαγραφές ύψους 11 δισ. δολαρίων, ενώ παράλληλα παραιτήθηκε ο πρόεδρος και CEO, C. Prince.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v