Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε τραπεζική ”μέγγενη” η Wall

Πτωτικά κινείται η Wall, με τις εταιρίες του ευρύτερου χρηματοοικονομικού κλάδου να προχωρούν σε αλληλοϋποβαθμίσεις, οδηγώντας χαμηλότερα τους βασικούς δείκτες. Στο επίκεντρο η Citigroup μετά την αρνητική αναθεώρηση των κερδών γ΄ τριμήνου και την ανακοίνωση για απομειώσεις 11 δισ. δολαρίων. Απώλειες σε Λονδίνο, Παρίσι και Φρανκφούρτη.

Πτωτικά κινείται η Wall Street, με τις εταιρίες του ευρύτερου χρηματοοικονομικού κλάδου να προχωρούν σε αλληλοϋποβαθμίσεις, οδηγώντας χαμηλότερα τους βασικούς δείκτες. Στο επίκεντρο η Citigroup μετά την αρνητική αναθεώρηση των κερδών γ΄ τριμήνου και τις ανακοινώσεις για απομειώσεις 11 δισ. δολαρίων. Απώλειες σε Λονδίνο, Παρίσι και Φρανκφούρτη.

Ειδικότερα, απώλειες σημειώνει η μετοχή της Citigroup μετά την ανακοίνωση του τραπεζικού κολοσσού για τις απομειώσεις ύψους 11 δισ. δολαρίων, λόγω της έκθεσης στο subprime και της πιστωτικής κρίσης, αλλά και την παραίτηση του προέδρου και CEO, κ. C. Prince.

Επιπροσθέτως, η τράπεζα αναθεώρησε καθοδικά κατά 3 σεντς ανά μετοχή τα κέρδη του γ΄ τριμήνου, στα 2,21 δισ. δολάρια. Η μετοχή της τράπεζας δέχτηκε μπαράζ υποβαθμίσεων από διεθνείς οίκους.

Πτώση καταγράφει και η μετοχή της Merrill Lynch μετά την περικοπή της τιμής-στόχου στα 58 δολ. από 79 δολ. προηγουμένως από τη Lehman Brothers.

Από το στόχαστρο των αναλυτών δεν ξέφυγαν ούτε η Bear Stearns ούτε η Barclays, ενώ η πρώτη υποβάθμισε τις αποτιμήσεις τόσο της Credit Suisse όσο και της Societe Generale.

Αντίθετα, κέρδη σημειώνει η μετοχή της Ford ύστερα από τη συμφωνία που υπήρξε μεταξύ της αυτοκινητοβιομηχανίας και των εργατικών συνδικάτων.

Στο επίκεντρο βρίσκονται επίσης οι δηλώσεις μέλους της FED το οποίο υπογράμμισε ότι οι μειώσεις των επιτοκίων στοχεύουν κυρίως στην ενίσχυση της αμερικανικής οικονομίας και όχι της Wall Street.

Στο μεταξύ οι πετρελαϊκές τιμές υποχωρούν προς τα 94,3 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ η τιμή του χρυσού κυμαίνεται στα 807 δολάρια.

Ο Dow Jones διαμορφώνεται στις 13.525 μονάδες με απώλειες 0,51%, ενώ ο Nasdaq υποχωρεί κατά 0,98% στις 2.822 μονάδες. Πτώση 0,59% για τον S&P, που κινείται στις 1.500 μονάδες.

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 υποχωρεί κατά 1,52%, στις 6.431 μονάδες, στο Παρίσι ο CAC 40 καταγράφει πτώση 0,94%, στις 5.665 μονάδες, ενώ επίσης πτώση 0,63% υφίσταται και για τον DAX 30, που κινείται στις 7.800 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v