Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βαριές απώλειες στη Wall Street μετά τη Fed

Πιο βαθιά στο κόκκινο οι δείκτες στη Wall Street μετά την ολοκλήρωση της διήμερης συνεδρίασης της Fed. Boυτιά 8,5% για την Boeing. Πτώση 4,5% για την Apple. Πάνω από τα 32 δολάρια το αργό πετρέλαιο. Διολισθαίνει το δολάριο έναντι του δολαρίου.

Εντάθηκαν οι πιέσεις στη Wall Street καθώς τα συμπεράσματα που έδωσε στη δημοσιότητα η Fed προβλημάτισαν τους επενδυτές.

Ειδικότερα η Fed αναγνωρίζει ότι η ανάπτυξη επιβραδύνθηκε σε σχέση με τον Δεκέμβριο ενώ βλέπει σχεδόν απίθανο το ενδεχόμενο ο πληθωρισμός να αυξηθεί σύντομα στο στόχο του 2%.

Ο Dow Jones υποχωρεί 1,6% μονάδες στις 15.884 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 2,4% χαμηλότερα στις 4.452 μονάδες, ενώ ο S&P 500 διολισθαίνει 1,5% στις 1.875 μονάδες.

Από το μέτωπο των μάκρο, οι πωλήσεις νεόδμητων κατοικιών σημείωσαν άλμα 10,8% τον Δεκέμβριο, αρκετά υψηλότερα από τις προβλέψεις των αναλυτών. Τον Νοέμβριο είχαν αυξηθεί κατά 1,9%.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο καταγράφει άνοδο 0,5% στα 30,5 δολάρια το βαρέλι. O χρυσός διολισθαίνει 0,14% στα 1.119 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ και του γεν, ενώ ενισχύεται έναντι της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρώ διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,089.

Στο ταμπλό, η μετοχή της Boeing βουτάει 8,5%. Η αμερικάνικη εταιρεία υποβάθμισε τις προβλέψεις για το 2016.

Απώλειες 4,9% καταγράφει η μετοχή της Apple. Ο τεχνολογικός κολοσσός ανακοίνωσε χαμηλότερες από τις αναμενόμενες πωλήσεις για το iPhone.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v