Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πτώση στη Wall Street εν αναμονή της Fed

Σε αρνητικό έδαφος οι αμερικανικές μετοχές, με το βλέμμα των επενδυτών να είναι επικεντρωμένο στην ανακοίνωση της Fed. Βουτιά 10% για Boeing και 5,5% για Apple. Απώλειες 2% για το αργό πετρέλαιο. Οριακή πτώση για χρυσό.

Xαμηλότερα κινούνται οι δείκτες στη Wall Street, καθώς η πτώση του αργού πετρελαίου και τα εταιρικά αποτελέσματα πιέζουν τις μετοχές πριν από την κρίσιμη ανακοίνωση της Fed.

Ο Dow Jones υποχωρεί 1,02% ή 160 μονάδες στις 16.005 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 1,37% χαμηλότερα στις 4.505 μονάδες, ενώ ο S&P 500 διολισθαίνει 0,77% στις 1.889 μονάδες. 

Η βουτιά της Apple κατά 5,5% και της Boeing κατά 10% αφαιρεί περίπου 120 μονάδες από τον βιομηχανικό δείκτη. Ο τεχνολογικός κολοσσός ανακοίνωσε χαμηλότερες από τις αναμενόμενες πωλήσεις iPhone. Η Boeing υποβάθμισε τις προβλέψεις για το 2016.

Η Fed ολοκληρώνει την Τετάρτη την πρώτη συνεδρίαση μετά την αύξηση των επιτοκίων τον Δεκέμβριο. Η κεντρική τράπεζα δεν αναμένεται να κάνει κάποια κίνηση, αλλά οι επενδυτές περιμένουν κάποια ένδειξη για τον ρυθμό σύσφιξης της νομισματικής πολιτικής. 

«Πιστεύω ότι μετά τις 9 μ.μ. θα υπάρξει μεταβλητότητα. Νομίζω ότι πολλού θα προσπαθήσουν να αντλήσουν πολλά από την ανακοίνωση της Fed. Οι διατυπώσεις στην ανακοίνωση και η ομιλία της Γέλεν ενώπιον του Κογκρέσου θα προσφέρουν μια ένδειξη για την αντίληψη της Fed για την κατάσταση της οικονομίας» δήλωσε αναλυτής στο CNBC. 

Από το μέτωπο των μάκρο, οι πωλήσεις νεόδμητων κατοικιών σημείωσαν άλμα 10,8% τον Δεκέμβριο, αρκετά υψηλότερα από τις προβλέψεις των αναλυτών. Τον Νοέμβριο είχαν αυξηθεί κατά 1,9%. 

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο καταγράφει πτώση 2,23% στα 30,79 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός διολισθαίνει 0,14% στα 1.119 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ και του γεν, ενώ ενισχύεται έναντι της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρώ διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,089.

Αλέξανδρος Μανωλάτος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v