Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διευρύνει τα κέρδη η Wall Street

Σε θετικό έδαφος οι δείκτες στην Wall Street με στήριξη από τον Ντράγκι και την ανάκαμψη του αργού πάνω από τα $30. Ράλι για το αμερικάνικο 10ετες. Στο 1,08 διολισθαίνει το ευρώ. Κέρδη 2% για την μετοχή της Verizon. Πτώση για τον χρυσό.

Υψηλότερα κινούνται οι μετοχές στην αμερικάνικη αγορά, λαμβάνοντας ώθηση από την ανάκαμψη του αργού πετρελαίου πάνω από τα 30 δολάρια το βαρέλι.

Ο Dow Jones σημειώνει άνοδο 1,5% στις 16.000 μονάδες, o S&P ενισχύεται 1,45% στις 1.886 μονάδες, ενώ ο Nasdaq καταγράφει άνοδο 1,28% στις 4.529 μονάδες.

Σε θετικό έδαφος κινούνται και οι ευρωπαϊκές μετοχές, καθώς το μήνυμα του Μάριο Ντράγκι για νέα μέτρα τον Μάρτιο εφόσον χρειαστεί καθησύχασε τους επενδυτές και οδήγησε ακόμα υψηλότερα τις ευρωπαϊκές μετοχές.

Από το μέτωπο των μάκρο, το υπουργείο Εργασίας ανακοίνωσε ότι οι αιτήσεις για επίδομα ανεργίας αυξήθηκαν κατά 10.000 στις 293.000 την εβδομάδα που έληξε στις 16 Ιανουαρίου.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,08.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο κινείται 6% υψηλότερα στο 30,2 δολάρια το βαρέλι, αντιστρέφοντας την αρχική πτώση μετά την ομιλία του Μάριο Ντράγκι και τα δημοσιεύματα για επίθεση ανταρτών σε αγωγό στην Λιβύη και παρά την αύξηση των αποθεμάτων.

Ο χρυσός σημείωνει πτώση 0,65% στα 1.098 δολάρια ανά ουγκιά.

Στα ομόλογα, σε χαμηλά εννιά μηνών βούτηξαν οι αποδόσεις του αμερικάνικου και του γερμανικού 10ετους τίτλου, στο 1,965% και 0,377% αντίστοιχα.

Στο ταμπλό, άνοδο 2% καταγράφει η μετοχή της Verizon. H εταιρεία ανακοίνωσε κέρδη που ήταν υψηλότερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών. 

Κέρδη 1,95% σημειώνει η μετοχή της Starbucks. Η αλυσίδα εστιατοριών καφέ θα ανακοίνωσει αποτελέσματα τριμήνου μετά το κλείσιμο της αγοράς και οι αναλυτές προβλέπουν ότι θα εμφανίσει αύξηση κερδών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v