Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Περιορίζονται οι πιέσεις στη Wall Street

Δυναμικό come back επιχειρούν οι αγοραστές στη Wall Street. Μάζεψε απώλειες 565 μονάδων ο Dow Jones που τώρα χάνει 180 μονάδες. Γύρισε ανοδικά ο Nasdaq. Σε χαμηλό 13 μηνών οι ευρωπαϊκές μετοχές. Kάτω από τα $27 το αργό. Πάνω από τα $1.100 δολάρια ο χρυσός. Σε bear market και η Ιαπωνία. Ενισχύεται το ευρώ. Ράλι για τα treasuries.

Περιορίζονται οι απώλειες στη Wall Street παρά το sell-off στις χρηματιστηριακές αγορές σε Ευρώπη και Ασία.

Οι ιαπωνικές μετοχές μπήκαν σε «bear market», παίρνοντας τη σκυτάλη από τους δείκτες της Κίνας και της Ευρώπης.

Ο Dow Jones υποχωρεί 1% στις 15.866 μονάδες. Ο Nasdaq κινείται 0,56% υψηλότερα στις 4.476 μονάδες. Ο S&P 500 σημειώνει πτώση 0,5% στις 1.871 μονάδες.

Σημειώνεται ότι πάνω από 1.000 μετοχές στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης έπεσαν σε χαμηλά 52 εβδομάδων στα πρώτα είκοσι λεπτά της συνεδρίασης, οι περισσότερες από τις 24 Αυγούστου σύμφωνα με το Reuters.

Σε χαμηλό 13 μηνών βουτάνε οι ευρωπαϊκές μετοχές, καθώς τα απογοητευτικά εταιρικά αποτελέσματα διόγκωσαν το αρνητικό επενδυτικό κλίμα. Η μετοχή της Zurich Insurance διολισθαίνει 9,9% μετά την πρόβλεψη ότι θα καταγράψει ζημίες στο τρίμηνο. Απώλειες 5,6% σημειώνει η μετοχή της Shell, η οποία ανακοίνωσε πτώση 50% στα κέρδη τριμήνου.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 έχει διαγράψει την ανάκαμψη της Τρίτης και υποχωρεί 2,4% στις 324,8 μονάδες.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο συνεχίζει την καθοδική πορεία μετά το κλείσιμο σε νέα δωδεκαετή χαμηλά την Τρίτη, με τους αναλυτές να αναμένουν αύξηση στα αποθέματα στις ΗΠΑ.

Στη Νέα Υόρκη, η τιμή της αμερικανικής ποικιλίας του αργού καταγράφει πτώση 6,8% στα 26,5 δολάρια το βαρέλι.

Η βουτιά στην τιμή του αργού οδηγεί σε μείωση των επενδύσεων και των κερδών στις πετρελαϊκές. Η Royal Dutch Shell ανακοίνωσε σήμερα πως έχει εμφανίσει πτώση μέχρι και 50% στα κέρδη της το τέταρτο τρίμηνο, σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του 2014. Όπως ανέφερε, τα αποτελέσματα αντανακλούν τη βουτιά στις τιμές του πετρελαίου και το χάος που έχει δημιουργήσει στη βιομηχανία ενέργειας.

Άνοδο 1,01% πραγματοποιεί η τιμή του χρυσού, σκαρφαλώνοντας στα 1.101 δολάρια ανά ουγκιά. 

Ράλι πραγματοποιούν τα αμερικανικά ομόλογα, καθώς το παγκόσμιο sell-off σπρώχνει τους επενδυτές στα ασφαλή καταφύγια. Η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς, η οποία κινείται αντίστροφα από την τιμή, σημειώνει πτώση 12 μονάδων βάσης στο 1,94%.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,09. 

Από το μέτωπο των μάκρο, οι τιμές καταναλωτή σημείωσαν αναπάντεχη πτώση τον Δεκέμβριο, καθώς το κόστος της ενέργειας κινήθηκε χαμηλότερα και των υπηρεσιών ενισχύθηκε ελάχιστα. Το υπουργείο Εργασίας ανακοίνωσε ότι ο δείκτης τιμών καταναλωτή διολίσθησε 0,1% τον Δεκέμβριο. Τον Νοέμβριο είχε παραμείνει αμετάβλητος.

Παρά την πτώση τον περασμένο μήνα, ο δείκτης τιμών καταναλωτή αυξήθηκε 0,7% σε ετήσια βάση. Είναι η μεγαλύτερη αύξηση εδώ και ένα χρόνο.

Στο ταμπλό, απώλειες 7% καταγράφει η μετοχή της IBM. Η εταιρεία προειδοποίησε ότι τα λειτουργικά κέρδη της θα είναι τουλάχιστον 13,5 δολάρια ανά μετοχή φέτος, έναντι των 15 δολαρίων που αναμένουν οι αναλυτές.

Πτώση 7% καταγράφει η μετοχή της Chevron και 4% της Exxon Mobil.

Βουτιά 10% πραγματοποιεί η μετοχή της Fannie Mae, κάτω από το 1 δολάριο. Η μετοχή έχει χάσει το 70% από το υψηλό του 2015. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v