Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Goldman Sachs: Πτώση κερδών 71,8% το δ' τρίμηνο

Ένας δαπανηρός διακανονισμός για τα ομόλογα, οι τιμές του πετρελαίου, η οικονομία της Κίνας και η νευρικότητα για τα αμερικανικά επιτόκια, οδήγησαν σε μια σκληρή χρονιά για την αμερικανική τράπεζα.

Goldman Sachs: Πτώση κερδών 71,8% το δ τρίμηνο

Τα κέρδη του Goldman Sachs Group υποχώρησαν για τρίτο συνεχόμενο τρίμηνο, αφού ένας διακανονισμός πέντε δισ. δολαρίων εξάλειψε μεγάλο μέρος των κερδών μέσα σε τρεις ταραχώδεις μήνες.

Σύμφωνα με το Reuters, η τελευταία από τις μεγάλες αμερικανικές τράπεζες που ανακοινώνει τα αποτελέσματά της για το τέταρτο τρίμηνο, κατέγραψε μια πτώση 71,8% στα καθαρά της έσοδα σε 574 εκατ. δολάρια, ή 1,27 δολάριο ανά μετοχή, από 2,03 δισ. ή 4,38 δολάρια ανά μετοχή το ίδιο διάστημα του προηγούμενου έτους.

Μια μέση εκτίμηση των αναλυτών έκανε λόγο για κέρδη 3,53 δολαρίων ανά μετοχή.

Η τράπεζα είχε τονίσει την περασμένη εβδομάδα πως ο διακανονισμός για τα ομόλογα που στηρίζονται σε υποθήκες θα μείωνε τα έσοδά της για το τρίμηνο κατά 1,5 δισ. δολάρια.

Η Goldman Sachs, όπως και άλλες τράπεζες, είχε μια κακή χρονιά καθώς οι τιμές στο πετρέλαιο υποχωρούν, οι ανησυχίες για την οικονομία της Κίνας εντείνονται και η νευρικότητα για τον χρόνο και τον ρυθμό της αύξησης των αμερικανικών επιτοκίων επηρεάζουν τις αγορές πίστωσης.

Η νέα χρονιά επίσης άρχισε σε αρνητικό κλίμα, με τις τιμές του πετρελαίου να έχουν αγγίξει χαμηλά 13 ετών και τις μετοχές να πέφτουν απότομα σε όλο τον κόσμο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v