Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανακάμπτει η Wall Street μετά το sell off

Υψηλότερα κινούνται οι δείκτες στην Wall Street, επιχειρώντας να ανακάμψουν από τις βαρειές απώλειες της Παρασκευής. Επιστρέφει κάτω από τα 29 δολάρια το αργό. Μικρή πτώση για τον χρυσό. Ενισχύεται το δολάριο έναντι του ευρώ. Kέρδη 2,4% για την Morgan Stanley.

Σε θετικό έδαφος κινούνται οι αμερικάνικες μετοχές, μετά τα στοιχεία για το ΑΕΠ της Κίνας και τις ανακοινώσεις αποτελεσμάτων τριμήνου από την BofA και την Morgan Stanley. 

O Dow Jones κινείται 0,78% υψηλότερα στις 16.125 μονάδες, ο Nasdaq ενισχύεται 0,82% στις 4.524 μονάδες, ενώ ο S&P 500 καταγράφει άνοδο 0,67% στις 1.893 μονάδες. 

Οι τράπεζες είναι ο τομέας με τα υψηλότερα κέρδη στον S&P 500, ενώ μόνο οι μετοχές ενέργειας και πρώτων υλών βρίσκονται στο κόκκινο μετά το αρνητικό γύρισμα του αργού. 

Οι μετοχές έκλεισαν με απώλειες πάνω από 2% την Παρασκευή, με τον S&P 500 και τον Dow Jones να πραγματοποιούν το χειρότερο ξεκίνημα έτους στην ιστορία. Μετά το κλείσιμο της Παρασκευής ο S&P 500 βρισκόταν 8% χαμηλότερα από την αρχή του έτους. 

Με τον βραδύτερο ρυθμό από το 2009 αναπτύχθηκε η κινεζική οικονομία το τελευταίο τρίμηνο του 2015, κατά 6,8%. Για το σύνολο του έτους, η Κίνα εμφάνισε ρυθμό ανάπτυξης 6,9%, το χαμηλότερο των τελευταίων 25 ετών.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,087.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο διολισθαίνει 2,52% στα 28,73 δολάρια το βαρέλι, διαγράφοντας τα αρχικά κέρδη. Πτώση 0,34% πραγματοποιεί ο χρυσός στα 1.087 δολάρια το βαρέλι.

Από το μέτωπο των μάκρο, ο δείκτης κατασκευαστικής εμπιστοσύνης της NAHB παρέμεινε αμετάβλητος στις 60 μονάδες τον Ιανουάριο. Οι αναλυτές προέβλεπαν ότι θα ανέλθει στις 62 μονάδες.

Στο ταμπλό, η μετοχή της Morgan Stanley σημειώνει άνοδο 2,4%. Η αμερικάνικη τράπεζα ανακοίνωσε κέρδη τέταρτου τριμήνου που ήταν υψηλότερα των προβλέψεων. 

Αλέξανδρος Μανωλάτος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v