Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βαριές απώλειες στην Wall Street υπό το βάρος του αργού

"Βουτιά" καταγράφουν οι δείκτες στη Wall Street, καθώς το αργό πετρέλαιο επιστρέφει σε αρνητικό έδαφος. Aπώλειες 363 μονάδων για τον Dow Jones. Κάτω από τις 1.900 μον. ο S&P. Στη δημοσιότητα η Beige Book. Ενισχύεται το δολάριο έναντι του ευρώ. Οριακές κινήσεις για τον χρυσό. Πτώση 6% για το Netflix.

Χαμηλότερα κινούνται οι αμερικάνικες μετοχές υπό την πίεση της νέας πτώσης του αργού πετρελαίου κάτω από το επίπεδο των 31 δολαρίων. 

O Dow Jones υποχωρεί 2,2% ή 363 μονάδες στις 16.149 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 3,4% χαμηλότερα στις 4.525 μονάδες, ενώ ο S&P 500 διολισθαίνει 2,56% στις 1.904 μονάδες. 

Η τιμή του αργού γύρισε σε αρνητικό έδαφος μετά την δημοσίευση των στοιχείων της EIA που έδειξαν ότι τα αποθέματα στις ΗΠΑ αυξήθηκαν περισσότερο από τις προβλέψεις. Στην Νέα Υόρκη, η τιμή του συμβολαίου της ποικλίας WTI διολισθαίνει 0,3% στα 30,29 δολάρια.

Νέα πτώση καταγράφει ο χρυσός, διολισθαίνοντας στα 1,084 δολάρια ανά ουγκιά.

Παράλληλα στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος βρίσκεται και η Beige Book όπου μεταξύ άλλων αναφέρει ότι η αμερικανική οικονομία συνεχίζει να αναπτύσσεται με μέτριους ρυθμούς.

Το θετικό ξεκίνημα του αργού πετρελαίου είχε τονώσει το επενδυτικό αίσθημα στο άνοιγμα της συνεδρίασης, σε συνδυασμό και με τα καθησυχαστικά στοιχεία για το εμπορικό πλεόνασμα στην Κίνα. 

Οι κινεζικές εξαγωγές σε όρους δολαρίου μειώθηκαν κατά 1,4% σε ετήσια βάση, μετά από πτώση 6,8% τον προηγούμενο μήνα, ενώ οι αναλυτές προέβλεπαν πτώση 8%. Οι εισαγωγές μειώθηκαν κατά 7,6%, έναντι πτώσης 11%, που ανέμεναν οι αναλυτές. Τον Νοέμβριο οι εισαγωγές σε όρους δολαρίου είχαν καταγράψει πτώση 8,7%.

To γουάν συνεχίζει να κινείται σταθεροποιητικά για τέταρτη διαδοχική συνεδρίαση, στα 6,563 έναντι του δολαρίου. 

Νωρίτερα ο αξιωματούχος της Fed Έρικ Ρόζενγκρεν δήλωσε πως ο ρυθμός σύσφιξης της νομισματικής πολιτικής μπορεί να είναι πιο αργός από ό,τι αναμενόταν αρχικά, λόγω της επιδείνωσης του outlook μετά τον Δεκέμβριο. 

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,083.

Στο ταμπλό, η μετοχή της Yum σημειώνει κέρδη 1,5%. H KFC, που ανήκει στον όμιλο, ανακοίνωσε αύξηση των πωλήσεων στην Κίνα.

Άλμα 6,6% σημειώνει η μετοχή της MetLife, μετά από δημοσιεύματα ότι σχεδιάζει spin off των δραστηριοτήτων λιανικής στις ΗΠΑ.

Απώλειες 1,5% σημειώνει η μετοχή της Amazon, ενώ η μετοχή του Netflix υποχωρεί 6%. 

Αλέξανδρος Μανωλάτος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v