Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Προσπάθεια ανόδου στην Wall με το βλέμμα στο αργό

Μαζεύουν τα κέρδη οι δείκτες στην αμερικανική αγορά, μετά το αρνητικό γύρισμα του αργού που χάνει και τα 30 δολάρια. Πτώση 1% για τον χρυσό. Σε χαμηλό πέντε ετών έναντι του δολαρίου η βρετανική λίρα. Βουτιά 10% για την μετοχή της Alcoa.

Μικρή πτώση καταγράφουν οι δείκτες στην Wall Street διαγράφοντας τα ισχυρά κέρδη που σημείωσαν στο ξεκίνημα της συνεδρίασης, καθώς η νέα βουτιά του αργού ασκεί πιέσεις στις μετοχές.

O Dow Jones σημειώνει πτώση 0,3% στις 16.348 μονάδες, υποχώροντας 250 μονάδες από το ενδοσυνεδριακό υψηλό. Ο Nasdaq κινείται 0,26% χαμηλότερα στις 4.626 μονάδες, έχοντας προηγουμένως καταγράψει άνοδο πάνω από 1,5%. Ο S&P 500 διολισθαίνει 0,35% στις 1.916 μονάδες.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο κινείται σε αρνητικό έδαφος, υποχωρώντας κάτω και από τα 30 δολάρια. Το συμβόλαιο της αμερικανικής ποικιλίας WTI υποχωρεί 4,5% στα 29,97 δολάρια το βαρέλι, επίπεδο που αποτελεί νέο χαμηλό δώδεκα ετών.

Ο χρυσός καταγράφει απώλειες 0,75% στα 1.088 δολάρια ανά ουγκιά.

Ο δείκτης εμπορευμάτων του Bloomberg υποχώρησε στο χαμηλότερο επίπεδο από το 1991. 

Το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του $1,086.Απώλειες 1% καταγράφει η βρετανική λίρα σε χαμηλό πέντε ετών έναντι του αμερικανικού νομίσματος, μετά τα στοιχεία που έδειξαν αναπάντεχη πτώση της μεταποίησης κατά 0,4% τον Νοέμβριο.

Στο ταμπλό, βουτιά 10% πραγματοποιεί η μετοχή της Alcoa μετά τα χθεσινά αποτελέσματα. 

Kέρδη πάνω από 1% σημειώνουν οι μετοχές της Coca Cola και της Intel. Υψηλότερα 2% κινείται η μετοχή της United Health.

Άλμα 9% πραγματοποιεί η μετοχή της Lulumelon, μετά την αναβάθμιση των προβλέψεων για τα αποτελέσματα τέταρτου τριμήνου. 

Αλέξανδρος Μανωλάτος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v