Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τριψήφια πτώση στην Wall Street

Αρνητικό γύρισμα στην Wall Street, με τον Dow Jones να διαγράφει κέρδη 115 μονάδων. Απώλειες πάνω από 1% για τον Nasdaq. Πτώση 3% για τις ενεργειακές μετοχές. Μικρή άνοδος για τον χρυσό. Ισχυρές πιέσεις στα αμερικανικά ομόλογα.

Οι αμερικάνικες μετοχές υποχωρούν για τέταρτη διαδοχική συνεδρίαση, καθώς η νέα πτώση στις τιμές των εμπορευμάτων έβαλε γρήγορα τέλος στην προσπάθεια σταθεροποίησης που επιχείρησαν στο ξεκίνημα. 

O Dow Jones καταγράφει πτώση 0,65% στις 16.240 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινείται 1,46% χαμηλότερα στις 4.576 μονάδες. Οι μετοχές στον κλάδο της ενέργειας καταγράφουν απώλειες πάνω από 3%, οδηγώντας τον S&P σε πτώση 1,04% στις 1.901 μονάδες. 

Ο δείκτης Russell 2000, ο οποίος καταγράφει την απόδοση όλων των μετοχών μικρής κεφαλαιοποίησης, διολισθαίνει 1,1%. Ο δείκτης σημειώνει απώλειες πάνω από 20% από το υψηλό του Ιουνίου αγγίζουν το 20% και εισέρχεται στη λεγόμενη bear market.

Βουτιά σημείωσαν τη Δευτέρα οι κινεζικές μετοχές, υποχωρώντας κοντά στα χαμηλά επίπεδα που βρέθηκαν στο κραχ του καλοκαιριού. Ο δείκτης Shanghai Composite Index έκλεισε με πτώση 5,3% στις 3.016,70 μονάδες. Μια ακόμα πτώση 3% ή 89 μονάδων θα οδηγήσει τον δείκτη κάτω από τις 2.927 μονάδες που είχε διολισθήσει στις 26 Αυγούστου.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο υποχωρεί για έκτη διαδοχική συνεδρίαση σε χαμηλά δώδεκα ετών. Το συμβόλαιο της αμερικάνικης ποικιλίας του αργού βουτάει 6,6% στα 30,97 δολάρια το βαρέλι, επίπεδο που είναι το χαμηλότερο από το 2003.

Αναλυτές της Morgan Stanley προέβλεψαν ότι το αργό πετρέλαιο μπορεί να υποχωρήσει ως και τα 20 δολάρια, αν συνεχιστεί η ανοδική πορεία του δολαρίου. 

Ο χρυσός σημειώνει άνοδο 0,28% στα 1.101 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα κινείται στο επίπεδο του $1,086.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικου 10ετούς τίτλου κινείται πέντε μονάδες υψηλότερα στο 2,17%.

Από το μέτωπο των εξαγορών και συγχωνεύσεων, η φαρμακευτική Shire συμφώνησε μετά από προσπάθειες έξι μηνών στην εξαγορά της Baxalta International έναντι 32 δισ. δολαρίων. 

Στο ταμπλό, κέρδη πάνω από 1% σημειώνουν οι μετοχές των Intel, Apple και IBM.

Βουτιά 11% πραγματοποιεί η μετοχή της Fitbit. 

Απώλειες 3% σημειώνουν οι μετοχές των Caterpillar και DuPont.

Αλέξανδρος Μανωλάτος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v