Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η Anglo American πουλάει ανθρακωρυχείο στην Αυστραλία

Πρόκειται για το δεύτερο ανθρακωρυχείο της Αυστραλίας που πουλά η εταιρία, λόγω της καθοδικής πορείας των τιμών των εμπορευμάτων. Η μετοχή της έχει πέσει 84% τα τελευταία δύο χρόνια, έχει αναστείλει το μέρισμα και περικόπτει προσωπικό.

Η Anglo American πουλάει ανθρακωρυχείο στην Αυστραλία

Η Anglo American συμφώνησε να πουλήσει το ορυχείο θερμικού άνθρακα Callide, στην Αυστραλία, στην Batchfire Resources, για ένα ποσό που δεν έχει γίνει γνωστό. Η εταιρία προσπαθεί να αντισταθεί στην καθοδική πορεία των τιμών των εμπορευμάτων.

«Η συναλλαγή θα πραγματοποιηθεί μέσω μιας πώλησης μετοχών των θυγατρικών εταιριών που διατηρούν τα συμφέροντα της Anglo American στο Callide», ανακοίνωσε σήμερα η εταιρία σύμφωνα με το MarketWatch. «Η συναλλαγή εξαρτάται από πολλές προϋποθέσεις και οι όροι είναι απόρρητοι», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τους Financial Times, το Callide είναι το δεύτερο ανθρακωρυχείο της Αυστραλίας που πουλά η Anglo American μέσα σε κάποιους μήνες, ενώ οι αναλυτές εκτιμούν πως θα ακολουθήσουν κι άλλες εκποιήσεις παρόμοιων περιουσιακών στοιχείων.

Οι μετοχές της Anglo American έχουν πέσει κατά περισσότερο από 84% τα τελευταία δύο χρόνια. Τον περασμένο μήνα, η μεταλλευτική εταιρία ανακοίνωσε πως θα αναστείλει την πληρωμή μερίσματος για 18 μήνες και θα περικόψει τα δύο τρίτα του εργατικού δυναμικού της.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v