Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Shell: Πτώση 50% στα κέρδη το δ' τρίμηνο

Η Shell ανακοίνωσε προκαταρκτικά αποτελέσματα ενόψει της ψηφοφορίας για την αγορά της μικρότερης ανταγωνίστριας BG. Η εταιρία αναμένει πτώση μέχρι και 50% στα κέρδη της, ενώ οι επενδυτές ανησυχούν για το κόστος της συμφωνίας με τη BG.

Shell: Πτώση 50% στα κέρδη το δ τρίμηνο

Η Royal Dutch Shell ανακοίνωσε σήμερα πως έχει εμφανίσει πτώση μέχρι και 50% στα κέρδη της το τέταρτο τρίμηνο, σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του 2014. Όπως ανέφερε, τα αποτελέσματα της ολλανδικής εταιρίας αντανακλούν τη βουτιά στις τιμές του πετρελαίου και το χάος που έχει δημιουργήσει στη βιομηχανία ενέργειας.

Σύμφωνα με το MarketWatch, η Shell αναμένει πως τα κέρδη της θα είναι μεταξύ 1,6 και 1,9 δισ. δολάρια, από 3,3 δισ. την ίδια περίοδο του προηγούμενου έτους. Τα κέρδη της για ολόκληρο το έτος αναμένεται πως θα έχουν πέσει σε 10,4 με 10,7 δισ. δολάρια, από 22,6 δισ. το 2014.

Η Shell είναι η πρώτη μεταξύ των μεγάλων εταιριών πετρελαίου που αποκαλύπτει πληροφορίες που αφορούν στα οικονομικά του τέταρτου τριμήνου και ολόκληρου του έτους, δημοσιοποιώντας προκαταρκτικά αποτελέσματα ενόψει της ψηφοφορίας των μετόχων της στις 27 Ιανουαρίου για την αγορά της μικρότερης ανταγωνίστριας BG.

Σε περίπτωση που εγκριθεί, η συγχώνευση θα εξασφαλίσει στη Shell ένα μερίδιο στα υψηλής αξίας πεδία πετρελαίου ανοικτά της Βραζιλίας και θα τονώσει την ήδη μεγάλη θέση της στην αναπτυσσόμενη αγορά του υγροποιημένου φυσικού αερίου. Ωστόσο η απότομη πτώση στις τιμές πετρελαίου από όταν έκλεισε η συμφωνία, έχει εγείρει ανησυχίες επενδυτών και αναλυτών για το κόστος της συναλλαγής.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v