Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Zurich Insurance: Αναμένει ζημιά-ρεκόρ 100 εκατ. δολαρίων το δ' τρίμηνο

Αξιώσεις λόγω καταιγίδων και πλημμύρων σε Βρετανία και Ιρλανδία οδήγησαν σε υψηλές ζημιές το τέταρτο τρίμηνο. Η εταιρία αντιμετωπίζει και κόστη από μια μείωση της αξίας της γερμανικής μονάδας ασφαλειών ζωής.

Zurich Insurance: Αναμένει ζημιά-ρεκόρ 100 εκατ. δολαρίων το δ τρίμηνο

Η Zurich Insurance αναμένει λειτουργικές ζημιές-ρεκόρ ύψους 100 εκατ. δολαρίων για το τέταρτο τρίμηνο στην κύρια επιχείρησή της γενικών ασφαλειών, σε μεγάλο βαθμό λόγω αξιώσεων έπειτα από καταιγίδες και πλημμύρες σε Βρετανία και Ιρλανδία.

Επιπλέον, ο όμιλος αναμένει ένα κόστος 230 εκατ. δολαρίων από τη μείωση της αξίας της γερμανικής μονάδας ασφαλειών ζωής.

«Αν και τα αποτελέσματα του 2015 για τις γενικές ασφάλειες είναι απογοητευτικά, οι λειτουργικές επιδόσεις τόσο στους αγρότες όσο και στις ασφάλειες ζωής παγκοσμίως, θα πρέπει να συνάδουν με τις προσδοκίες, και η κεφαλαιακή θέση του ομίλου παραμένει πολύ δυνατή σε όλες τις βασικές μετρήσεις», τόνισε η εταιρία σε ανακοίνωσή της σύμφωνα με το Reuters.

Η Zurich έχει επιταχύνει μια σειρά κινήσεων στο πλαίσιο ενός προγράμματος αποδοτικότητας, το οποίο αναμένεται πως θα ξεπεράσει το κόστος εξοικονόμησης για το 2016, 300 εκατ. δολαρίων. Αυτό ενδέχεται να οδηγήσει σε κόστη 475 εκατ. δολαρίων το τέταρτο τρίμηνο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v