Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η RBS προβλέπει ζημίες για όλο το έτος

Η τράπεζα προσπαθεί τα τελευταία χρόνια να ανακάμψει από κόστη που σχετίζονται με προηγούμενη κακοδιαχείριση και την αναδιάρθρωση που ακολούθησε τη διάσωση κατά τη χρηματοπιστωτική κρίση. Επιπλέον εκκρεμεί διακανονισμός 2,2 δισ. με τις ΗΠΑ.

Η RBS προβλέπει ζημίες για όλο το έτος

Η Royal Bank of Scotland ανακοίνωσε πως βλέπει έναν αντίκτυπο 3,6 δισ. στερλινών στην καθαρή αξία του ενεργητικού της από κόστη κατά το τέταρτο τρίμηνο, περιλαμβανομένης μιας υπόθεσης 2,2 δισ. δολαρίων που σχετίζεται με ενυπόθηκα χρεόγραφα στις Ηνωμένες Πολιτείες. Τα κόστη οδηγούν την τράπεζα σε ζημίες για όλο το έτος.

Σύμφωνα με το Bloomberg, η RBS ανακοίνωσε σήμερα πως η κάλυψη ενός συνταξιοδοτικού ελλείμματος θα πλήξει την αξία ενεργητικού κατά 1,6 δισ. στερλίνες. Επιπλέον, η μεγαλύτερη κρατική τράπεζα της Βρετανίας έχει βάλει στην άκρη ένα επιπρόσθετο ποσό 500 εκατ. στερλινών ως προστασία πληρωμών για ασφάλειες που πωλήθηκαν παράτυπα.

«Είμαι αποφασισμένος να αφήσω πίσω τα προβλήματα του παρελθόντος και να διασφαλίσω πως η RBS είναι μια ισχυρότερη, ασφαλέστερη τράπεζα», ανέφερε ο Ross McEwan, διευθύνων σύμβουλος της RBS. Κατά την τρίτη χρονιά του ως CEO, ο McEwan προσπαθεί να αναβιώσει την τράπεζα που παλεύει με κόστη από προηγούμενη κακοδιαχείριση και την αναδιάρθρωση που ακολούθησε τη διάσωση από τους φορολογουμένους κατά τη διάρκεια της χρηματοπιστωτικής κρίσης.

Ως εκ τούτου συρρικνώνει την επενδυτική τραπεζική, εξαλείφει θέσεις εργασίας και αποσύρεται από αγορές σε όλο τον κόσμο, για να τονώσει τα κέρδη και τα κεφαλαιακά μαξιλάρια, ενώ εξακολουθεί να εκκρεμεί ένας διακανονισμός με τις αμερικανικές αρχές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v