Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η STMicro περικόπτει 1.400 θέσεις εργασίας

Η εταιρία κλείνει μια μονάδα κατασκευής τσιπ, ενώ εμφάνισε πτώση σε όλους τους βασικούς δείκτες της το τελευταίο τρίμηνο. Αν και αναμένει περαιτέρω πτώσεις το 2016, θα επαναπροσλάβει 600 εργαζόμενους σε άλλες επιχειρήσεις.

Η STMicro περικόπτει 1.400 θέσεις εργασίας

Η STMicroelectronics, η μεγαλύτερη κατασκευάστρια ημιαγωγών στην Ευρώπη, ανακοίνωσε πως κλείνει τη μη κερδοφόρα μονάδα που κατασκευάζει τσιπ για set-top box απολύοντας μέχρι και 1.400 εργαζόμενους. Η εταιρία προβλέπει πως οι πωλήσεις θα συνεχίσουν να πέφτουν αυτό το τρίμηνο.

Σύμφωνα με το Bloomberg, η STMicro εμφάνισε μια πτώση σε όλους τους βασικούς δείκτες της κατά το τελευταίο τρίμηνο, σε σχέση με το προηγούμενο: τα καθαρά έσοδα έπεσαν σε δύο εκατ. δολάρια, το μικτό περιθώριο κέρδους μειώθηκε στο 33,5% και τα έσοδα συρρικνώθηκαν σε 1,7 δισ. δολάρια.

Επιπλέον, η εταιρία ανακοίνωσε σήμερα ότι αναμένει περαιτέρω πτώσεις και προβλέπει πως τα έσοδα του πρώτου τριμήνου θα μειωθούν κατά περίπου 3% έναντι του τελευταίου τριμήνου του 2015. Το μικτό περιθώριο κέρδους εκτιμά πως θα είναι περίπου 33%.

Τα τσιπ για set-top box αποτελούν μέρος της ψηφιακής μονάδας της STMicro, για την οποία ο διευθύνων σύμβουλος Carlo Bozotti είχε δεσμευτεί πως θα προχωρήσει σε στρατηγική απόφαση στις αρχές του 2016, έπειτα από μεγάλο αγώνα. Η εταιρία εξέταζε τις επιλογές της για την επιχείρηση εδώ και πάνω από οκτώ μήνες.

Όπως ανακοίνωσε σήμερα, θα προχωρήσει σε μέχρι και 1.400 θέσεις εργασίας σε Γαλλία, Ασία και τις Ηνωμένες Πολιτείες, ενώ θα επαναπροσλάβει 600 εργαζόμενους από την εν λόγω μονάδα σε άλλες επιχειρήσεις όπως εκείνη που κατασκευάζει τσιπ για αυτοκίνητα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v