Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ericsson: Αύξηση 8% στις πωλήσεις το δ' τρίμηνο

Τα κέρδη της εταιρίας δεν έπιασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών. Οι πωλήσεις σε αναδυόμενες αγορές ήταν αδύναμες, ενώ επιβραδύνεται συνολικά ο τομέας ασύρματων δικτύων. Η Ericsson επεκτείνεται σε υπηρεσίες και τεχνολογία τηλεόρασης και βίντεο.

Ericsson: Αύξηση 8% στις πωλήσεις το δ τρίμηνο

Η κερδοφορία της Ericsson το τέταρτο τρίμηνο δεν κατάφερε να αγγίξει τις εκτιμήσεις των αναλυτών καθώς οι πωλήσεις δικτύου σε αναδυόμενες αγορές όπως η Ρωσία και η Βραζιλία εξακολούθησαν να είναι αδύναμες και μια ανάκαμψη στη Βόρεια Αμερική δεν κατάφερε να κάνει την εμφάνισή της.

Σύμφωνα με το Bloomberg, το μικτό περιθώριο κέρδους της εταιρίας ήταν 36,6% κατά το τελευταίο τρίμηνο. Οι αναλυτές ανέμεναν ένα περιθώριο 37,6%.

Η κερδοφορία ελαττώθηκε καθώς η Ericsson πούλησε περισσότερα προϊόντα hardware με χαμηλό περιθώριο έναντι προσοδοφόρου λογισμικού, και παρά τα υψηλότερα έσοδα από πατέντες και τα πιο περιορισμένα κόστη αναδιάρθρωσης.

Οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 8% σε 73,6 δισ. κορώνες (8,6 δισ. δολάρια), έναντι 74,2 δισ. που είχαν εκτιμήσει οι αναλυτές. Τα νούμερα αυτά περιλαμβάνουν και έσοδα από πατέντες που πλήρωσε η Apple. Τα προσαρμοσμένα κέρδη εμφάνισαν πτώση 1%.

Εν μέσω επιβράδυνσης στον τομέα ασύρματων δικτύων, η Ericsson επεκτείνεται σε υπηρεσίες και τεχνολογία τηλεόρασης και μέσων ενημέρωσης. Η εταιρία σχεδιάζει να αγοράσει την FYI Television με έδρα το Τέξας για να τονώσει το τηλεοπτικό broadcasting, ενώ αγόρασε την Envivio για 125 εκατ. δολάρια το Σεπτέμβριο, ώστε να μεγεθύνει το χαρτοφυλάκιο τηλεόρασης και βίντεο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v