Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ενεργειακό ράλι στη Wall Street

Σε θετικό έδαφος κινούνται οι μετοχές στη Wall Street, για δεύτερη διαδοχική συνεδρίαση. Κέρδη πάνω από 1% για τους δείκτες. Πάνω από τα $32 το αργό. Μικρή πτώση για χρυσό. Απώλειες για τα treasuries. Ενισχύεται το δολάριο έναντι του ευρώ. Ανοδος 4,8% για Chevron.

Υψηλότερα κινούνται οι μετοχές στην αμερικανική αγορά, παίρνοντας τη σκυτάλη από την Ευρώπη και την Ασία, εν μέσω προσδοκιών για περαιτέρω νομισματική τόνωση από τις κεντρικές τράπεζες και ενώ το αργό πετρέλαιο πραγματοποιεί άλμα 6%. 

Ο Dow Jones ενισχύεται 1,34% στις 16.095 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 1,88% υψηλότερα στις 4.556 μονάδες, ενώ ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 1,55% στις 1.898 μονάδες.

Στην Ευρώπη, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 κινείται 3% υψηλότερα. Στην Ασία, ο ιαπωνικός Nikkei έκλεισε με άνοδο 5,88%, ενώ στην Κίνα ο Shanghai Composite έκλεισε 1,25% υψηλότερα. 

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο πραγματοποιεί άλμα 9% στα 32,2 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός διολισθαίνει 0,3% στα 1.095 δολάρια η ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του γεν και του ευρώ, ενώ διολισθαίνει έναντι της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο 1,082.

Στα ομόλογα, η απόδοση του 10ετούς επιστρέφει πάνω από το 2%, μετά τη χθεσινή βουτιά στο χαμηλό εννιά μηνών του 1,95%. 

Στο ταμπλό, κέρδη 4,8% καταγράφει η μετοχή της Chevron, τα υψηλότερα από τις μετοχές του βιομηχανικού δείκτη. 

Aπό τις υπόλοιπες ενεργειακές μετοχές, άνοδο 2,8%% σημειώνει η Caterpillar και 2,2% η Εxxοn Μοbil.

Βουτιά 7% πραγματοποιεί η μετοχή της American Express.

Αλέξανδρος Μανωλάτος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v