Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πτώση στη Wall Street με το βλέμμα στη Fed

Σε αρνητικό έδαφος οι δείκτες στη Wall Street, με το βλέμμα των επενδυτών να είναι επικεντρωμένο στη Fed και στα εταιρικά αποτελέσματα. Κάτω από τις 16.000 μονάδες ο Dow. Απώλειες 4% για το αργό. Άνοδος 1% για τον χρυσό. Ενισχύεται το ευρώ έναντι του δολαρίου. Βουτιά 4% για την Caterpillar.

Χαμηλότερα κινούνται οι αμερικανικές μετοχές μετά τη νέα πτώση στην τιμή του αργού και ενώ οι επενδυτές έχουν το βλέμμα στραμμένο στα αποτελέσματα τριμήνου και στη συνεδρίαση της Fed.

Ο Dow Jones υποχωρεί 1,26% στις 15.890 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 1,53% χαμηλότερα στις 4.521 μονάδες, ενώ ο S&P 500 σημειώνει πτώση 1,57% στις 1.877 μονάδες.

Από το μέτωπο των μάκρο, ο μεταποιητικός δείκτης Dallas Fed βούτηξε τον Ιανουάριο στις -34,7 μονάδες, από – 21,6 μονάδες τον Δεκέμβριο.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο υποχωρεί 4% στα 30,6 δολάρια το βαρέλι. To αργό διέγραψε τα κέρδη μετά την ανακοίνωση της Aramco ότι θα κρατήσει σταθερό το επίπεδο επενδύσεων και τη μείωση της κατανάλωσης βενζίνης στην Κίνα. 

Ο χρυσός ενισχύεται 1,1% στα 1.107 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,084.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου καταγράφει πτώση 4 μονάδων βάσης, στο 2,02%. 

Στο ταμπλό, πτώση 4% πραγματοποιεί η μετοχή της Caterpillar, μετά την υποβάθμιση σε «sell» από την Goldman Sachs. 

Άνοδο 2,6% σημειώνει η μετοχή της McDonald's, μετά την ανακοίνωση αύξησης των πωλήσεων. 

Boυτιά 7% για την μετοχή του Twitter, μετά τις ανακατατάξεις στην ηγεσία της εταιρείας. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v