Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Aνοδος 250 μονάδων στη Wall Street

Σε θετικό έδαφος οι δείκτες στη Wall Street, με τα εταιρικά αποτελέσματα και τη Fed στο επίκεντρο. Eνισχύεται 5,5% το αργό, πάνω από τα $32 το βαρέλι. Σε υψηλό τριών μηνών ο χρυσός. Πάνω από τις 16.000 μονάδες ο Dow Jones. Αλμα 4% για τη μετοχή της 3Μ.

Υψηλότερα κινούνται οι μετοχές στην αμερικανική αγορά, με το αργό να προσπαθεί να παραμείνει πάνω από τα 30 δολάρια και το βλέμμα των επενδυτών να είναι επικεντρωμένο στα εταιρικά αποτελέσματα και στη συνεδρίαση της Fed.  

O Dow Jones καταγράφει άνοδο 1,57% ή 250 μονάδων στις 16.136 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,76% υψηλότερα στις 4.593 μονάδες, ενώ ο S&P 500 ενισχύεται 1,22% στις 1.899 μονάδες. 

Οι ενεργειακές μετοχές πραγματοποιούν άλμα 2,5% οδηγώντας όλους τους τομείς του S&P 500 σε θετικό έδαφος. 

H Αpple θα ανακοινώσει αποτελέσματα τριμήνου μετά το κλείσιμο της συνεδρίασης, με τους αναλυτές να περιμένουν ότι ο τεχνολογικός κολοσσός θα εμφανίσει αύξηση κερδών και εσόδων.

Από το μέτωπο των μάκρο, ο δείκτης S&P/ Case-Shiller, οι τιμές των κατοικιών στις ΗΠΑ αυξήθηκαν 0,9% τον Νοέμβριο σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα.

Σε ετήσια βάση, οι τιμές σημείωσαν άνοδο 5,8%, την υψηλότερη των τελευταίων 16 μηνών.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο ενισχύεται 5,5% στα 32,01 δολάρια το βαρέλι. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, η τιμή του αργού βρέθηκε κάτω από τα 30 δολάρια, αλλά ανέκαμψε εν μέσω προσδοκιών ότι οι χώρες του ΟΠΕΚ βρίσκονται κοντά σε συμφωνία για μείωση της παραγωγής.

Ο χρυσός συνεχίζει την ανοδική πορεία, σκαρφαλώνοντας στο υψηλό τριών μηνών των 1.118 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ και του γεν, ενώ διολισθαίνει έναντι της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,083.

Στο ταμπλό, άλμα 4% πραγματοποιεί η μετοχή της 3Μ, μετά την ανακοίνωση αποτελεσμάτων που ήταν υψηλότερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών. 

Αλέξανδρος Μανωλάτος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v