Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πορτογαλία: Διευκρινήσεις για τον προϋπολογισμό ζήτησε ο Μοσκοβισί

Η Κομισιόν έχει ζητήσει από την Λισαβόνα διευκρινήσεις για τους χαμηλότερους δημοσιονομικούς στόχους που προβλέπει το σχέδιο του προϋπολογισμού για το 2016.

Πορτογαλία: Διευκρινήσεις για τον προϋπολογισμό ζήτησε ο Μοσκοβισί

O Eυρωπαίος Επίτροπος Πιέρ Μοσκοβισί έχει ζητήσει από την πορτογαλική κυβέρνηση διευκρινήσεις για τον προϋπολογισμό του 2016, ανακοίνωσε την Τετάρτη εκπρόσωπος του πορτογαλικού υπουργείου Οικονομικών. 

Η σοσιαλιστική κυβέρνηση της Πορτογαλίας παρουσίασε τον προϋπολογισμό την περασμένη εβδομάδα και προβλέπει περικοπές των μέτρων λιτότητας και μείωση του ελλείμματος στο 2,6%. Με βάση το σχέδιο του προϋπολογισμού το διαρθρωτικό έλλειμμα αναμένεται να διαμορφωθεί στο 1,1% του ΑΕΠ το 2016, έναντι στόχου 0,6%. 

«Ο Επίτροπος Μοσκοβισί ζήτησε διευκρινήσεις για τις λεπτομέρειες του σχεδίου για τον προϋπολογισμό» ανέφερε η εκπρόσωπος στο Reuters. 

«Αυτό είναι φυσιολογικό και είναι η αρχή μιας διαδικασίας τεχνικών διαβουλεύσεων για την διευκρίνιση λεπτομερειών για τα μέτρα του προϋπολογισμού» πρόσθεσε. 

Σημειώνεται πως η Κομισιόν έχει την δυνατότητα να απορρίψει ένα σχέδιο προϋπολογισμού αν παραβιάζει τους κανονισμούς της Ε.Ε. και να ζητήσει αναθεωρημένο σχέδιο.

«Πριν κινηθούμε σε αυτήν την κατεύθυνση σας γράφουμε για να διαβουλευτούμε μαζί σας για τους λόγους για τους οποίους η Πορτογαλία σχεδιάζει μια αλλαγή στο διαρθρωτικό ισοζύγιο του 2016 που είναι πολύ κάτω από την προσαρμογή που ζητήθηκε από το Συμβούλιο τον Ιούλιο» αναφέρεται σε επιστολή της Κομισιόν προς το πορτογαλικό υπουργείο Οικονομικών.

Όπως μεταδίδει το Reuters, η Λισαβόνα θα έχει διορία ως την Παρασκευή 29 Ιανουαρίου για να απαντήσει. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v