Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η Wal Mart προβληματίζει τη Wall

Σε αρνητικό έδαφος κινείται η αμερικανική χρηματιστηριακή αγορά, με τους επενδυτές να προβληματίζονται για τις προειδοποιήσεις κερδοφορίας από Wal Mart και Home Depot, ενώ τα μακροοικονομικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν, συντηρούν τις ελπίδες για μείωση των επιτοκίων από τη Federal Reserve. Ήπια πτωτικά κινούνται και οι ευρωαγορές.

Σε αρνητικό έδαφος κινείται η αμερικανική χρηματιστηριακή αγορά, με τους επενδυτές να προβληματίζονται για τις προειδοποιήσεις κερδοφορίας από Wal Mart και Home Depot, ενώ τα μακροοικονομικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν, συντηρούν τις ελπίδες για μείωση των επιτοκίων από τη Federal Reserve.

Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση η αγορά δεν κράτησε τα αρχικά της κέρδη, καθώς διατηρείται η νευρικότητα για τα προβλήματα των funds που επενδύουν σε χαρτοφυλάκια ενυπόθηκων δανείων χαμηλής φερεγγυότητας.

Εν τω μεταξύ, τα μακροοικονομικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα βελτιώνουν το κλίμα, καθώς η επιβράδυνση του δομικού πληθωρισμού και η μείωση του εμπορικού ελλείμματος είναι στοιχεία που συντηρούν τις ελπίδες για μείωση των επιτοκίων από την αμερικανική κεντρική τράπεζα.

Ειδικότερα, οι τιμές χονδρικής ενισχύθηκαν κατά 0,6% τον Ιούλιο, λόγω αύξησης 2,5% στις ενεργειακές τιμές. Ωστόσο, ο δομικός πληθωρισμός χονδρικής ενισχύθηκε μόλις κατά 0,1% στο ίδιο διάστημα, χαμηλότερα των προβλέψεων.

Παράλληλα, το αμερικανικό εμπορικό έλλειμμα υποχώρησε αναπάντεχα κατά 1,7% τον Ιούνιο, στα 58,1 δισ. δολάρια.

Στην αγορά, σημαντικές απώλειες εμφανίζει ο τίτλος της Wal Mart μετά την περικοπή στις εκτιμήσεις της για τα αποτελέσματα έτους, επισημαίνοντας ότι πολλοί από τους πελάτες της υφίστανται οικονομικές πιέσεις.

Άνοδο 1% σημειώνει ο τίτλος της Home Depot, καθώς τα κέρδη της στο β’ τρίμηνο, τα οποία διαμορφώθηκαν 15% χαμηλότερα από πέρυσι, διαμορφώθηκαν υψηλότερα των εκτιμήσεων. Ωστόσο, η αμερικανική εταιρία τόνισε ότι βλέπει διατήρηση της αδυναμίας στη στεγαστική αγορά και στο 2008.

Ο Dow Jones κινείται αυτήν την ώρα στις 13.161,25 μονάδες, με απώλειες 0,52%, ο Nasdaq υποχωρεί κατά 0,48%, στις 2.530,04 μονάδες, ενώ ο S&P 500 κινείται 0,67% χαμηλότερα, στις 1.443,42.

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 κινείται στις 6.202,10 μονάδες, καταγράφοντας πτώση 0,27%, στη Φρανκφούρτη ο DAX 30 υποχωρεί κατά 0,45%, στις 7.441,20 μονάδες, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 σημειώνει πτώση 0,90%, στις 5.519,07 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v